Cykelboom i London

Cyklisterna i London blir bara fler och fler. Den intensiva trafiken och avgifterna som infördes för ett par r sedan förväntas vara några av orsakerna till lyftet. Från år 2000 har antalet cyklister i Storbritanniens huvudstad ökat med 83 procent. En ökning som ännu inte ser ut att mattas. Mellan perioden mars 2006 och mars…

Cyklisterna i London blir bara fler och fler. Den intensiva trafiken och avgifterna som infördes för ett par r sedan förväntas vara några av orsakerna till lyftet. Från år 2000 har antalet cyklister i Storbritanniens huvudstad ökat med 83 procent. En ökning som ännu inte ser ut att mattas. Mellan perioden mars 2006 och mars 2007 ökade antalet cyklister med ytterligare sex procent.

Och påhejade blir Londonborna bland annat av Londons borgmästare Ken Livingstone som deltar i en aktuell kampanj för cykling inom Londons tullar.

Trots att antalet cyklister ökat så pass drastiskt har antalet skadade cyklister i trafiken samtidigt minskat med 28 procent.

I cykelexplosionens kölvatten har dessutom 10.000 extra cykelparkeringar byggt åt Londonborna. Sportfack följer spänt de kommande årens svenska utveckling för huvudstadens cyklister. (Källa:Bikebiz).

Av: Mattias Björklund