Drivern som går för långt

Uppmärksamheten runt Nikes fyrkantiga driver Sumo2 har varit stor. Främst har det varit klubbans förlåtande egenskaper som det snackats om, men nu har det istället blivit klubbans längdegenskaper som hamnat i fokus. Det har nämligen visat sig att en del av produktionen har gett klubbor med för hög trampolineffekt. Dessa klubbor blir därmed inte tillåtna…

Drivern som går för långt

Uppmärksamheten runt Nikes fyrkantiga driver Sumo2 har varit stor. Främst har det varit klubbans förlåtande egenskaper som det snackats om, men nu har det istället blivit klubbans längdegenskaper som hamnat i fokus.

Det har nämligen visat sig att en del av produktionen har gett klubbor med för hög trampolineffekt. Dessa klubbor blir därmed inte tillåtna efter årsskiftet då de nya lägre värdena träder i kraft.

Nike Golf har satt igång ett program för att kontrollera alla Sumo2-drivers som har kommit ut på marknaden. Ägare av dessa drivers ska registrera sig på hemsidan nikegolfeurope.com och därefter blir de kontaktade av Nike med instruktioner om hur de kan få sin driver testad. Testningen sker på valfri tidpunkt under resten av året och utan kostand för kunden. De drivers som har tillåtna värden kommer att märkas med en liten cirkel framför Swooshen på undersidan av klubban. De drivers som har otillåtna värden kommer att bytas ut. Alla godkända klubbor som framöver lämnar Nikes lager kommer också att vara märkta med cirkeln så att tävlingsledningar enkelt kan upptäcka om klubban är godkänd eller inte.

– Vi är ledsna för eventuella besvär detta kan orsaka ägare till en Sumo2-driver, säger Klas Ottosson på Nike Golf Sverige. Vi kommer att göra allt som står i vår makt för att snabbt lösa situationen.

Av: Martin Willners