Ny chef på Adidas

Efter knappt tre månader utan kapten har Adidas Norden fått ny vd. Det blev en intern rekrytering. I början av maj tog Magnus Rylander, sedan två år ekonomiansvarig för Adidas Norden, över vd-positionen på Sveriges största sportleverantör. – Det känns självklart jätteinspirerande och väldigt roligt. Vi har ett starkt team här som vi har byggt…

Ny chef på Adidas

Efter knappt tre månader utan kapten har Adidas Norden fått ny vd. Det blev en intern rekrytering. I början av maj tog Magnus Rylander, sedan två år ekonomiansvarig för Adidas Norden, över vd-positionen på Sveriges största sportleverantör.

– Det känns självklart jätteinspirerande och väldigt roligt. Vi har ett starkt team här som vi har byggt upp under några år och att få möjlighet att leda det framöver blir en fantastisk utmaning, säger Magnus Rylander till Sportfack.

Han kommer väl rustad inför jobbet med erfarenheter från både idrotts- och affärsliv.

Under 15 år tränade han aktivt modern femkamp med ett SM-guld och ett VM-brons som höjdpunkter i karriären. Inom näringslivet har han haft ett antal ledande positioner både i Sverige och utomlands på företagen Alfa Laval och Scibona. Dessutom drev han under åtta år en klädbutik i Båstad tillsammans med en vän.

Bakgrunden inom idrott tror han blir en extra fördel i det nya jobbet.

– Ja. Dels har jag alltid drömt om att kunna kombinera min ekonomiutbildning med idrott eftersom jag som gammal elitidrottsman verkligen brinner för idrott. Men idrottsbakgrunden gör även att jag har en stark koppling till produkterna och en förståelse för vad det innebär att hålla på med idrott och vilken glädje idrott skapar.

En av de första uppgifterna för Magnus blir att fortsätta uppdelningen av Adidas olika segment. Segmenten Y3 och Heritage håller på att samlas under namnet Sport Style medan Women, Running, Football, Training och övriga klassiska sportsegment ska samlas under namnet Sport Performance.

– Genom den här uppdelningen tydliggör vi för våra partners hur vi ser på marknaden. Då blir det enklare för dem att bli tydligare mot slutkonsument och då kan vi öka försäljningen.

Under de senaste månaderna har Adidas drivit en löparkampanj för att få fler att komma ut och röra på sig. Att fortsätta den satsningen är en annan viktig målsättning enligt Magnus. Och det kan bli fler liknande kampanjer framöver.

– Jag tror att de flesta människor behöver komma ut och röra på sig. Kan vi göra fler aktiviteter som får ut folk tror jag att de även köper fler produkter. Men det handlar inte bara om mer försäljning för sportbranschen. Folkhälsan är viktig och vi som marknadsledare har ett ansvar att vara pådrivande av en positiv hälsoutveckling.

Av: Magnus Reithner