Arne Hegerfors ny vid Cykelfrämjandets styre

Cykelfrämjandet har fått en tung sportprofil som ny ordförande. Vid Cykelfrämjandets kongress i Linköping den 25 mars valdes ingen mindre än Arne Hegerfors till ny ordförande. Det meddelar organisationens egen hemsida. Välkända personer i de här sammanhangen ska aldrig underskattas. Gissningsvis kommer sport- och tv-profilen att kunna föra fram Cykelfrämjandets frågor med en värdefull pondus…

Cykelfrämjandet har fått en tung sportprofil som ny ordförande. Vid Cykelfrämjandets kongress i Linköping den 25 mars valdes ingen mindre än Arne Hegerfors till ny ordförande. Det meddelar organisationens egen hemsida.

Välkända personer i de här sammanhangen ska aldrig underskattas. Gissningsvis kommer sport- och tv-profilen att kunna föra fram Cykelfrämjandets frågor med en värdefull pondus i framtiden.

Arne Hegerfors är känd för att i många år jobbat som sportjournalist i TV. Arne kommenterade bland annat när cyklisten Bernt Johansson vann OS-guld i Montreal 1976 och fällde då kommentaren: ”Jag trodde aldrig någonsin att det skulle vara så härligt att få se så många motorcykelpoliser på en och samma gång”.

Han har erhållit en mängd utmärkelser för sitt arbete som journalist; Stora Journalistpriset, Aftonbladets och Expressens utmärkelse som bästa sportjournalist i svensk TV. Arnes första utlandsuppdrag var faktiskt att bevaka VM i lagtempo 1970 i Brno Tjeckien mitt under bröderna Fåglums storhetstid inom cykelsporten.

Av: Mattias Björklund