Kronan i samarbete med H&M

Svenska företaget Kronan har hittat ut i Europa. Butikskedjan COS, Collection of Style, som ägs av H&M, har Kronans cykel bland sortimentet i sina nyöppnade butiker i England, Nederländerna, Belgien och Tyskland, skriver Kronan i ett pressmeddelande. – Vi har märkt av ett ökat intresse från andra länder och den tidlösa designen på vår cykel…

Svenska företaget Kronan har hittat ut i Europa. Butikskedjan COS, Collection of Style, som ägs av H&M, har Kronans cykel bland sortimentet i sina nyöppnade butiker i England, Nederländerna, Belgien och Tyskland, skriver Kronan i ett pressmeddelande.

– Vi har märkt av ett ökat intresse från andra länder och den tidlösa designen på vår cykel tilltalar sedan tidigare konsumenter i bland annat Nederländerna och Japan. Nu är vi mogna att ta ytterligare ett steg på den internationella marknaden, vi ökar vår marknadsföring och ser fram emot att möta fler kvalitets- och stilmedvetna européer, säger Maria Brunstedt, vd för Kronan.

COS är en fristående butikskedja som ägs av H&M. COS bygger på stilren design och karaktär med moderiktiga basplagg, uppdaterade klassiker och de senaste trenderna. Kronans cykel kan köpas direkt i butikerna.

Vd Maria Brunstedt tog över Kronan för fyra år sedan och företaget har målmedvetet satsat på kvalitetssäkring och produktutveckling sedan dess.

– Att få finnas med som representant för svensk design på det här sättet är väldigt roligt. Vår cykel är en hyllning till det klassiska, den blir egentligen aldrig omodern. Vår syn på stil och kvalitet ligger i linje med affärsidén för COS vilket gör detta till ett mycket intressant samarbete.

Av: Mattias Björklund