Fransmän vill slå klorna i Puma

Under de senaste åren har det florerat många rykten om spekulanter på Puma. Mycket tyder nu på att Puma blir franskt. I ett pressmeddelande från den franska modekoncernen PPR, som bland annat äger Gucci, uppger PPR att de är beredda att lägga ett bud på samtliga kvarvarande aktier i Puma. Sedan tidigare äger PPR 27,1…

Under de senaste åren har det florerat många rykten om spekulanter på Puma. Mycket tyder nu på att Puma blir franskt. I ett pressmeddelande från den franska modekoncernen PPR, som bland annat äger Gucci, uppger PPR att de är beredda att lägga ett bud på samtliga kvarvarande aktier i Puma. Sedan tidigare äger PPR 27,1 procent av företaget.

PPR erbjuder aktieägarna drygt 3.000 kronor per aktie. Om affären blir aktuell kommer det innebära att PPR får punga ut med 51,6 miljarder kronor för Puma. Efter att Pumas ledning läst igenom PPRs förslag valde ledningen att gå ut med ett uttalande där man förespråkar att aktieägarna bör acceptera PPRs bud.

– Allt eftersom vi fortsätter med vår strategi, Fas IV, är vi övertygade om att PPRs förslag är ett unikt tillfälle att för oss få support under en lång tid. Jag och mina kollegor tror starkt på att den här vänliga affären gynnar Pumas intressen, sa Pumas vd Jochen Zeitz bland annat.

François-Henri Pinault, vd för PPR, kommenterade den eventuella affären:

– Jag är övertygad om att PPR är den ideala partnern att supporta Puma i deras nuvarande utvecklingsfas: Att bli en globalt, ikonisk leverantör av sportmode.

Av: Mattias Björklund