Välkommen till nya sportfack.se

Sportfack har fått ny form och nytt innehåll och vi hoppas att du gillar vad du ser. Själva är vi så yra av alla nya kommandon och lösa trådar som ska knytas ihop att vi inte riktigt vet hur det blev till slut.

Det har varit på gång ända sedan i somras att vi skulle byta plattform för vår webb, men som vanligt när det gäller stora projekt så tar allt så lång tid att fokus sakta vrids mot oändlighet och allt nära blir suddigt. Så plötsligt var det vår tur och nu hände allt så snabbt att jag inte visste vad jag skulle göra. Nya formen togs fram för tre veckor sedan, koden skrevs på någon vecka av bland andra Sportfacks tidigare formgivare Linus Areng som numera är förlagets webbguru och i fredags fick vi en första introduktion i hur verktyget fungerar.

Allt är smidigare än vår tidigare lösning och det här kommer nog att bli riktigt, riktigt bra men än så länge hamnar jag oftare fel än rätt när jag klickar bland alternativen. Det är dock bara att jobba i skarpt läge och lära sig under tiden.

Importen av alla gamla nyheter ser dock ut att ha gått riktigt bra. Tyvärr gick det inte att få med några kommentarer vid överföringen men det är något vi får leva med. Återstår att göra är att sätta ut rätt taggord på gamla nyheter och artiklar så att de hamnar rätt i menyn Segment som är en av våra nyheter. Under Segment kan du klicka på Cykel, Golf, Löpning, Outdoor med mera och få fram en lista med alla nyheter, artiklar och produkter som har med det segmentet att göra. En liten service till alla som jobbar i en specialistbutik och bara vill läsa om sitt ämne.

En annan nyhet är att vi startar en blogg men i och med att du läser det här så har du upptäckt den. Tanken med bloggen är att vi ska berätta lite om arbetet med Sportfack under tiden som vi producerar tidningen. Plus rykten och små anekdoter som inte riktigt platsar i tidningen.

Jag hoppas att ni gillar nya sportfack.se och vi vill verkligen höra era åsikter om den. Kommentera nedan så ska vi ta till oss era synpunkter.

 

Vi hörs

 

Martin Willners