Denna sida är en annons från vår partner
Veckans produkt: CCM Resistance

Veckans produkt: CCM Resistance

Den 30:e maj lanserades marknadens säkraste hockeyhjälm – CCM Resistance!

I samarbete med University of Ottawa har CCM Resistance utvecklats för att ge ett bättre skydd mot de roterande effekterna av tacklingar och slag mot huvudet.

CCM Resistance är invändigt klädd med R.E.D.-systemet (Rotational Energy Dampening) som består av kuddar fyllda med gelé som motverkar den roterande accelerationen som kan uppstå i samband med en kollision. R.E.D.-systemet tillsammans med Impact Pods samverkar för att ge bästa skydd. University of Ottawa som ligger bakom teknologin i hjälmen har utgått ifrån vetenskapliga tester med verkliga tacklingssituationer för att kunna utveckla marknadens säkraste hockeyhjälm.

– Vi är stolta över att vårt unika samarbete med University of Ottawa har landat i att vi kan lansera en produktinnovation som kommer att göra hockeyn säkrare säger Robert Zaring, Marketing Director Reebok CCM Hockey

Ansiktet utåt för kampanjen är Patrice Bergeron, hemmahörande i Boston Bruins och det kanadensiska landslaget. Resistancelanseringen kommer att synas i flera digitala och sociala medier, i hockeymagasin och på flertalet hockeyrinkar.

CCM är redan idag den mest använda hjälmen in NHL och nya CCM Resistance kommer under nästa säsong ge alla spelare ett bättre skydd, men redan under årets Ishockey VM har vi kunnat se svenska profiler som Mikael Backlund, Erik Gustafsson och Tim Erixon med nya CCM Resistance.

I SHL kommer hjälmen att användas av samtliga spelare i Färjestad, Linköping, Leksand, Skellefteå, Växjö Lakers och Djurgården.

  • Företagsinformation från Sportregistret
  • Företag: CCM Hockey AB
  • Telefon: 08-522 352 00
  • Verksamhetsinfo: CCM Hockey AB tillverkar och säljer produkter för ishockey, bandy, issport, mm. Företaget har huvudkontor i Solna och lager i Malung. Försäljningskontor med permanent utställning finns i Malung, Stockholm (08-522 35 200), Göteborg(031-719 47 10). Leveranser året runt från lager i Malung.

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Rösta på dina favoriter!

1 kommentar

Lena: jag har ingen kommentar.

Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206