Förbättrad park på Kungsberget

Förbättrad park på Kungsberget

Den lite mer våghalsige snowboard- och skidåkaren har anledning att ta sig till Kungsberget i år. De har nämligen en helt ny park lagom till säsongstart.

Publicerad

Kungsberget kommer att bygga om sin park till kommande säsong. Efter att länge ha legat i anslutning till familjebacken väljer man nu att placera den på sydsidan, där man har ett bättre snösystem. Samtidigt har man valt att bygga den nya parken formad efter naturen på ett bättre sätt. Det ska generera fler vägar in i hopp, rails och boxar för att upplevelsen ska ha större förändring mellan liftåken.
– För parkåkare är jag säker på att det kommer bli en spännande och uppskattad nyhet, säger Johnny Jernqvist, platschef i Kungsberget, i ett pressmeddelande.

Med ett bättre snösystem på bergets sydsida hoppas man snabbare kunna öppna parken på säsongen. Dessutom görs familjebacken större, vilket medför fördelar även där. Samtidigt som man förbättrar parken på sydsidan förändras också "juniorparken", där man skapar olika svårighetsgrader samt adderar en helt ny hoppkudde för den våghalsige. Tanken är där att man ska kunna ta sig ner för hoppen oavsett nivå och erfarenhet. 

Kungsberget satsar också inför året genom att bygga ett åkband i barnområdet.
Skidanläggningen öppnar de första backarna 4–5 december och har helgöppet från 19 december och framåt. 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Stadium Outlet till Femman

2 kommentarer

Tomas: Det ryktas att Stadium skruvar på ett secondhand koncept. Någon som vet?

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206