Så mycket ökade e-handeln med i oktober

Så mycket ökade e-handeln med i oktober

Efter att ha tappat fart i september har e-handeln åter ökat i oktober. Svensk Handel redovisar nu siffror som visar på fin tillväxt.

Publicerad

E-handelns tillväxttakt vände upp igen i oktober. Detta efter en viss avmattning i september. Tillväxten i oktober var 7 procent jämfört med samma månad förra året. Om man räknar in konsumtion från utländsk e-handel var ökningen 12 procent. Detta enligt Svensk Handels e-handelsindikator.

Totalt för 2021 ligger tillväxten på 16 procent jämfört med samma period förra året.
– Förra månaden såg vi en dämpad e-handelstillväxt när många vände tillbaka till arbetsplatser och fysisk butikshandel. I oktober växer dock e-handeln igen med tydliga 7 procent jämfört med förra året. Det är väldigt starka siffror, säger Johan Davidson, chefsekonom på Svensk Handel.

Till och med oktober i år har försäljningen av kläder och skor ökat med 23 procent inhemskt jämfört med samma period förra året. 

 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Stadium Outlet till Femman

2 kommentarer

Tomas: Det ryktas att Stadium skruvar på ett secondhand koncept. Någon som vet?

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206