De gör skidkläder av socker

De gör skidkläder av socker

Franska Picture använder sig av bio-baserad polyester, skapade av sockerrörsproduktionens rester.

Publicerad

Socker. Eller ja, sockerrörsproduktionens rester, är vad Picture Organic Clothing gör skidkläder av. Den bio-baserade polyestern är alltså inte skapad av sockerrör odlade för textilproduktion i grunden, utan istället tar man tillvara på det som ändå skulle slängas. 

På så sätt har Picture uteslutit användningen av traditionell polyester från sina produkter och ersatt det med den bio-baserade typen. Detta gör att klädtillverkaren minskat sin miljöpåverkan med 25 procent.
Bio-polyester innehåller också material hämtat från PET-flaskor och fördelningen är ungefär 50-50.

Det franska företaget har nu tagit fram en kollektion med skidkläder för både damer och herrar som använder sig av det sockersöta materialet. Jackor och byxor är både vind- och vattentäta för att därmed vara fullr funktionella för en lång dag i backen. Utöver det är de förstås också fyllda med andra smarta funktioner.

Damjackan, U14, har enligt företaget en "modern och avskalad look för dig som vill ha en lite varmare skaljacka på fjället. Designad för snowboard- och skidåkning". Priset i butik är 3 000 kronor.

Herrjackan, U66, beskrivs som "avskalad design, lätt fodrad, hög prestanda och omsorgsfullt valda detaljer". Priset för U66 är 3 600 kronor i butik.

Modell: U14

Modell: U10 BIB

Modell: U66

Modell: U77 BIB

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Stadium Outlet till Femman

2 kommentarer

Tomas: Det ryktas att Stadium skruvar på ett secondhand koncept. Någon som vet?

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206