Siffror på väg uppåt för förlustförföljda J. Lindeberg

Christian Meyer lovar rekordresultat 2021.

Siffror på väg uppåt för förlustförföljda J. Lindeberg

J. Lindeberg ökar sin omsättning och lovar ett rekordresultat under 2021. Detta ett drygt år efter att nya vd:n Christian Meyer genomfört både omorganisationer och genomlysningar av företaget.

Publicerad

Förra året tillträdde J. Lindebergs nya vd Hans Christian Meyer med ett tydligt uppdrag: att vända företagets förlustsiffror. Nu verkar det som att han har lyckats. Enligt ett pressmeddelande från företaget förväntas 2021 års omsättning och rörelseresultat landa på 50 miljoner mer än i fjol. 2020 blev ännu ett förlustår med ett resultat på minus 20 miljoner, vilket innebär att 2021 väntas bli rejält positivt. 2019 rapporterade företaget en förlust på över 90 miljoner kronor. 

Företaget har i många år tampats med motgångar och minussiffror. Det såldes 2011 och har egentligen bara gått plus det året, samt 2014 och 2017. När Hans Christian Meyer tillträdde inleddes en omorganisation och 28 procent av de anställda sades upp, vilket han berättade i en intervju med Sportfack i november. Ett par anställda valde också att gå frivilligt.
– De tyckte att det var en alltför ambitiös satsning, sa då Hans Christian Meyer. 

Foto: Tommy Jeppsson

Som bakgrund till årets framgångar meddelar företaget att man har minskat lagret med 50 procent, samt lagt större fokus på att binda ihop mode och sport. Dessutom har man renoverat befintliga butiker samt provat att sälja genom pop-ups. I samband med Meyers tillträde som vd gjordes också en genomlysning av varumärket, vilket har resulterat i en satsning på athleisure.
– Kan vi inte vara tydliga internt, då är det svårt att vara tydliga mot konsumenten. Vi har inte varit tillräckligt tydliga historiskt sett, sa han till Sportfack i november. 

Sportkläder är den produktkategorin som enligt pressmeddelandet har gått bäst, med en förväntad försäljningsökning på över 80 procent. Det är nu 25 år sedan bolaget grundades och 2021 förväntas bli bolagets bästa år någonsin. 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Nike gör sko med Gore Tex-material – fortsätter satsa på traillöpning

1 kommentar

Björn: Detta är väll Nike pegasus 3 med gtx? Nyhetsvärdet?

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206