Silva lyser upp norskt skidskytte

Norska skidskyttelandslaget lyser upp mörkret med svenskt ljus.

Silva lyser upp norskt skidskytte

Norska skidskyttelandslaget får svenska pannlampor. Nu ska Silva utrusta norrmännen inför den mörka för- och träningssäsongen.

Publicerad

Svenska Silva tecknar avtal med norska skidskyttelandslaget. De norska skidskyttarna kommer framöver att använda deras pannlampor under försäsong samt under träning och andra aktiviteter mellan tävlingarna.
– Vi är stolta över att ha blivit utvalda som partners till ett av världens bästa skidskytteförbund, och det är en perfekt match till våra pannlampor i premiumsegmentet. Våra pannlampor ska prestera, precis som atleterna, och vi ser fram emot att bidra till det norska skidskytteförbundet med våra bästa produkter, säger Madelene Jonsson Öhlin, marknadschef på Silva, i ett pressmeddelande. 

Skidskyttarnas för- och mellansäsong innebär mycket träning i mörka miljöer och bra ljus är en viktig komponent för att effektivisera deras träning. Den serien pannlampor de ska använda heter Trail Speed, en mångsidig lampa som kan användas till alltifrån längdskidåkning och rullskidor, till löpning och cykling. Morten Djupvik, säkerhetsansvarig på norska skidskytteförbundet, är mycket positiv till samarbetet:
– Säkerhet är A och O för oss, inte bara när vi hanterar vapen utan även när vi ska synas i trafiken, samt i skadeförebyggande arbete. Pannlampor är inte bara ett bra verktyg när vi tränar och presterar under den mörkare årstiden, men även en säkerhetsåtgärd som vi gärna förespråkar, säger han i ett pressmeddelande. 

Det norska skidskyttelandslaget består av tolv atleter, fyra tränare och ett supportteam av bland annat vallare och sjukgymnaster. Dessutom har de ett parasportlag och fyra utvecklingslag, vilket sammantaget blir 37 atleter som innefattas av det nya samarbetsavtalet.
– Vi hoppas förstås att våra atleter och personal ska bli goda ambassadörer till Silvas pannlampor, eftersom de är aktiva året om i olika typer av terräng: både trail running, rullskidåkning, cykling och så förstås skidåkning under vinterhalvåret säger Morten Djupvik. 

Silva sponsrar sedan förrra hösten även det svenska längdlandslaget med pannlampor.      

Text: Elinor Karlin

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Nike gör sko med Gore Tex-material – fortsätter satsa på traillöpning

1 kommentar

Björn: Detta är väll Nike pegasus 3 med gtx? Nyhetsvärdet?

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206