Aclima samarbetar med norsk miljöorganisation

Nina Jensen, CEO på Rev ocean, tillsammans med Ole Magnus Halvorsen, marknadschef på Aclima. Foto: Sindre Kinnerød

Aclima samarbetar med norsk miljöorganisation

Norska ullunderställ ska användas i havsforskning. Aclima väljer att samarbeta med ett miljöinitiativ som kämpar för friska hav. Snart kan det resultera i kläder av fiskskinn och sjögräs!

Publicerad

Aclima inleder ett samarbete med det norska miljöinitiativet Rev ocean, ett icke-vinstdrivande företag som arbetar för en hälsosam havsmiljö. Samarbetsavtalet ska verka för att utveckla nya hållbara lösningar inom textilindustrin.
– Vi har höga förväntningar på hur vi ska kunna samarbeta för att använda den expertisen som finns inom båda företagen, för att gynna både miljön och framtiden, säger Ole Magnus Halvorsen, marknadschef på Aclima, i ett pressmeddelande. 

På sikt hoppas de att utveckla nya material tillsammans som ska kunna användas på ett hållbart sätt inom textilproduktion. En specialdesignad produktlinje med ullkläder kommer att lanseras, och de anger också att de vill undersöka material med förnybara råvaror som fiskskinn och sjögräs. 

Rev ocean bygger för närvarande ett forskningsskepp som kommer att bistå deras arbete med plastföroreningar, klimatförändringar och överfiske. De behöver också kläder och utrustning som ska matcha deras hållbarhetsprofil, vilket ska gå i linje med Aclimas produktutbud. Företaget samordnar forskare som är ute i naturen och de ska kunna testa produkter i fält.
– På grund av de väderförhållanden som vi arbetar i så har vi ofta kompromisslösa krav på att vår utrustning måste hålla en hög teknisk kvalitet, säger Anne Slaaen på Rev ocean. 

Text: Elinor Karlin

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Decathlon tar fram egen snösko

2 kommentarer

Charles: Decathlons alpintillbehör slår swix-toko-Skigo på priset med hästlängder. Varför betala dubbelt upp?

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206