Hööks öppnar ny butik i Charlottenberg

Hööks personal är taggad, men vart är grabbarna?

Hööks öppnar ny butik i Charlottenberg

Trots stora utmaningar i nuläget för gränshandeln väljer hästsportkedjan Hööks att etablera en ny butik i Värmland. Den ingår i kedjans årsplan om fem nya butiker under 2021.

Publicerad

Vd Joachim Höök väljer att tänka långsiktigt med den nya butiksetableringen. Foto. Nicolas Jändel

Sportfack har sett både på Charlottenbergs centrums Facebook-sida och från nyhetskanalen Market att kedjan Hööks i dagarna har öppnat en ny butik i det värmländska köpcentrat. Den blir hästsportkedjans 59:e butik totalt. Området kring Charlottenberg är ett svenskt-norskt handelsnav som till stor del lever på den vanligen så omfattande gränshandeln, men som nu har ett utmanande läge på grund av restriktionerna. Hööks valde ändå att satsa på den nya butiksetableringen trots det osäkra läget.        
– Charlottenberg är ett starkt handelsområde för både svenska och norska kunder och vi är övertygade om att det kommer bli en uppskattad butik bland alla häst- och hundintresserade i regionen., säger vd Joachim Höök till Sportfack, men håller samtidigt med om att tajmingen inte är den bästa.  
– Just nu är förutsättningarna inte optimala, med åtstramade restriktioner vid gränsen som gör det svårare för norrmännen att besöka oss. Men vi är som alltid långsiktiga och är övertygade att den normalt sett så starka och växande gränshandeln snart kommer upp i normal nivå. Det får ta den tid det behöver, fortsätter han.

Utöver den nya butiken i Charlottenberg så kommer Hööks öppna två ytterligare butiker under hösten. I september är det dags för en butik i Överby, Trollhättan, och i oktober är det dags för premiäröppning i Varberg. De nya etableringarna ingår i Hööks årsplan om fem nya butiker under 2021. 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Full sula framåt för Vibram

1 kommentar

Sture Erkselius: Kan man köpa Vibramsulor till CrispiHunter kängor i Sverige och låta en lokal skomakare sula om dom eller måste dom skickas till Italien för omsulning ?

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206