Ny podcast om innebandyns utvecklingsresa

Ny podcast om innebandyns utvecklingsresa

För alla som älskar sporten och handlar med innebandyprodukter kan det vara intressant att lyssna till den nya podcasten "Från ribbstolar till Globen", som släpps idag den 18 augusti.

Publicerad

Förbundet Svensk Innebandy har slagit på stort i samband med deras 40-årsjubileum och sjösatt en poddserie om innebandyns historia, från tiden då sporten var ett sorts tidsfördriv på skolrasterna till att bli något av en ny nationalsport.    
Under tio avsnitt får lyssnarna ta del av några av de starkaste ögonblicken, om de starka personligheterna, storlagen, och om de mest spännande mästerskapen. Upplägget är gjort i intervjuform, tillsammans med en inläst berättarröst av Dramatenskådespelaren Marie Richardson.
– Innebandyn är en sport som förenat otroligt många människor och på så sätt varit en avgörande faktor i deras liv. En idrott av sådan vikt kräver en ordentlig dramatisering. Vilket den får, tack vare henne, säger Stefan Jonasson, marknads- och arrangemangschef på Svensk Innebandy.

I första avsnittet berättar Niklas Jihde om en karriär som ständigt tänjde på gränserna för hur långt en innebandyspelare kan gå. I nästa får lyssnaren följa historien om förortslaget Balrog Oilers, med gäster som Dogge Doggelito och Bruno Lundberg. I ytterligare ett annat avsnitt berättar Kristina Landgren om hur det var att som första kvinna leda ett svenskt herrlandslag.
– Innebandy är i grunden en väldigt okomplicerad sport som kan utövas av alla. Att i podden lyfta historier om den kraften och sportens förmåga att skapa gemenskap kändes därför självklart för oss, säger Inez Rehn, inkluderingsansvarig på Svensk Innebandy.

I serien hörs även sportjournalisten Lasse Granqvist och sportredaktören Micael Fasth berätta om det allra första världsmästerskapet och om utmaningen med att få innebandyn att slå sig in i mediebruset i strid med "vanlig sportmedia".
Första avsnittet av Från ribbstolar till Globen finns som sagt tillgängligt på alla vanliga poddplattformar från och med idag, den 18 augusti, och avsnitten släpps därefter varannan vecka.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Full sula framåt för Vibram

1 kommentar

Sture Erkselius: Kan man köpa Vibramsulor till CrispiHunter kängor i Sverige och låta en lokal skomakare sula om dom eller måste dom skickas till Italien för omsulning ?

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206