Adidas första Afrika-butik med extra allt

Adidas första Afrika-butik i Johannesburg mäter 1657 kvadratmeter.

Adidas första Afrika-butik med extra allt

Adidas öppnat sin första flaggskeppsbutik i Afrika. Butiken, som ligger i Sandton City, Johannesburg erbjuder det absolut senaste av shoppingmöjligheter. Kunder kan bland annat designa sina produkter på plats, få sneakers uppfräschade samt testa plagg i olika miljöer tack vare skärmar i omklädningsrummen.

Publicerad

Enligt Adidas kan konsumenterna förvänta sig att hitta det främsta från varumärket från löpar-, tränings-, fotbolls-, utomhus-, barn- och originalprodukter. Dessutom finns en exklusiv butiksdel Addidas designerkollektioner, där bland annat Y-3-skor samt varumärkets kollektioner med Stella McCartney och Karlie Kloss finns.

Adidas vill med butiken skapa en kundupplevelse utöver det vanliga. Bland annat finns en stor avdelning speciellt utformad för att kunder direkt i butiken ska kunna designa och beställa sina egendesignade produkter på plats i butiken. 

I en kommentar till butikens digitala kapacitet säger Paddy Muldoon, senior director DTC på Adidas Sydafrika, att Sandton flaggskeppsbutik för samman de digitala och fysiska konsumentupplevelserna på en nivå som ingen annan butik i Afrika har nått.

Bland annat finns en stor avdelning speciellt utformad för att kunder direkt i butiken ska kunna designa och beställa sina egendesignade produkter på plats i butiken.

– För första gången kan våra kunder uppleva radiofrekvensidentifiering (RFID) i våra omklädningsrum. RFID-läsarna upptäcker automatiskt produktinformation i plaggen de bär och kan därefter ge konsumenterna färg- och stilalternativ i realtid. Besökare i vår butik kan också välja mellan olika digitala bakgrunder i omklädningsrummen för att testa deras utseende i olika scenarier, förklarar Muldoon.

Kunder kommer dessutom att kunna använda conciergetjänster i butiken, kunna få sina Adidassneakers gratis uppfräschade samt anpassa skor och kläder på Maker's Lab.

Adidas meddelar också att butiken är utformad utifrån Johannesburgs kultur och stadsliv. Inredning och möbler har skapats av lokala sydafrikanska designers och konstnärer som Russell Abrahams, Lazi Mathebula och Mia Senekal.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Full sula framåt för Vibram

1 kommentar

Sture Erkselius: Kan man köpa Vibramsulor till CrispiHunter kängor i Sverige och låta en lokal skomakare sula om dom eller måste dom skickas till Italien för omsulning ?

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206