Adidas första Afrika-butik med extra allt

Adidas öppnat sin första flaggskeppsbutik i Afrika. Butiken, som ligger i Sandton City, Johannesburg erbjuder det absolut senaste av shoppingmöjligheter. Kunder kan bland annat designa sina produkter på plats, få sneakers uppfräschade samt testa plagg i olika miljöer tack vare skärmar i omklädningsrummen.

Enligt Adidas kan konsumenterna förvänta sig att hitta det främsta från varumärket från löpar-, tränings-, fotbolls-, utomhus-, barn- och originalprodukter. Dessutom finns en exklusiv butiksdel Addidas designerkollektioner, där bland annat Y-3-skor samt varumärkets kollektioner med Stella McCartney och Karlie Kloss finns.

Adidas vill med butiken skapa en kundupplevelse utöver det vanliga. Bland annat finns en stor avdelning speciellt utformad för att kunder direkt i butiken ska kunna designa och beställa sina egendesignade produkter på plats i butiken. 

I en kommentar till butikens digitala kapacitet säger Paddy Muldoon, senior director DTC på Adidas Sydafrika, att Sandton flaggskeppsbutik för samman de digitala och fysiska konsumentupplevelserna på en nivå som ingen annan butik i Afrika har nått.

Adidas första Afrika-butik med extra allt
Bland annat finns en stor avdelning speciellt utformad för att kunder direkt i butiken ska kunna designa och beställa sina egendesignade produkter på plats i butiken.

– För första gången kan våra kunder uppleva radiofrekvensidentifiering (RFID) i våra omklädningsrum. RFID-läsarna upptäcker automatiskt produktinformation i plaggen de bär och kan därefter ge konsumenterna färg- och stilalternativ i realtid. Besökare i vår butik kan också välja mellan olika digitala bakgrunder i omklädningsrummen för att testa deras utseende i olika scenarier, förklarar Muldoon.

Kunder kommer dessutom att kunna använda conciergetjänster i butiken, kunna få sina Adidassneakers gratis uppfräschade samt anpassa skor och kläder på Maker’s Lab.

Adidas meddelar också att butiken är utformad utifrån Johannesburgs kultur och stadsliv. Inredning och möbler har skapats av lokala sydafrikanska designers och konstnärer som Russell Abrahams, Lazi Mathebula och Mia Senekal.