Ny energi till Granitbiten

Chimpanzee är en europeisk tillverkare av energibars, proteinbars, gel och dryck.

Ny energi till Granitbiten

Clif ut och Chimpanzee in. Det är resultatet av Granitbitens senaste energirockad. När Granitbiten numera är distributörer för Chimpanzee, en europeisk tillverkare av energibars, proteinbars, gel och dryck.

Publicerad

Chimpanzee, som har sitt säte i Tjeckien, har devisen "Be natural" och tillverkar energiprodukter utan onaturliga tillsatsämnen i Europa. Och grundarna är själva aktiva atleter. Något som appelerade deras nya distributör.

– Produkter framtagna av personer som själva är aktiva i dessa sporter och tillverkade i Europa i stället för att behöva fraktas långa sträckor, känns som ett oerhört starkt koncept, säger Granitbitens Thomas Breding och fortsätter.

– Chimpanzee har ett heltäckande sortiment och en väldigt tydlig story med naturliga ingredienser, ett starkt sustainability-tänk och produkter som ökar din prestanda. Förutom produkter mot outdoor så kommer vi också att sälja produkter riktade mot klättring och cykel. 

Att de bägge bolagen hittade varandra var ingen slump menar Thomas.

– Vi har provsmakat och snackat energi med Chimpanzee-teamet på olika mässor i ett antal år, och nu var timingen perfekt då vår tidigare energileverantör Clif Bar lämnat den nordiska marknaden. Vi räknar med att ha produkter i svenska butiker senast i slutet av juli, avslutar Thomas.

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Full sula framåt för Vibram

1 kommentar

Sture Erkselius: Kan man köpa Vibramsulor till CrispiHunter kängor i Sverige och låta en lokal skomakare sula om dom eller måste dom skickas till Italien för omsulning ?

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206