Sportson öppnar sin andra butik i Uppsala

Sportson öppnar sin andra butik i Uppsala

Cykelkedjan Sportson gör en dubbel i Uppsala och startar nu sin andra butik i universitetsstaden. Denna gång i Gränbystadens galleria. Vi har kikat in.

Publicerad

Entrén till Sportsons nya butik i Gränbystadens galleria, Uppsala.

Jonas Holtbo från Sportson berättar för Sportfack att både marknaden och Uppsala som stad växer och att läget är i högsta grad relevant för en ny butiksetablering:
– Gränby är med sitt flöde av kunder en intressant placering för oss och vi fick ett erbjudande vi inte kunde säga nej till. Butiken är öppnad men är egentligen inte en fullt komplett Sportsonbutik ännu, då vi bland annat saknar en komplett verkstad, men det kommer att adderas vad det lider, berättar han i ett mejl.

Det lite mindre butikskonceptet i centrala lägen kallas "Sportson 2.0".

Butiken i Gränby är något mindre och sortimentet i butiken fokuserar mer på vardagscyklisten jämfört med butiken i Boländerna, som är betydligt större och rymmer hela Sportsonsortimentet.
– Gränby blir på det sättet lite mer åt det vi internt valt att kalla Sportson 2.0, det vill säga mindre enheter i kanske lite mer centrala lägen där vi kan låta vår "click n collect" vara det som annars bara de riktigt stora butikerna kan erbjuda, ett riktigt brett och djupt sortiment, men ändå med möjlighet att ge kunden den där personliga leveransen och servicen, skriver Jonas.

Det är Thomas Rask som kommer att driva båda Uppsalabutikerna och enligt uppgift till Sportfack tror han mycket på Gränby och dess publik. Sportson själva beskriver det som särskilt glädjande att under ett komplicerat pandemiår lyckas etablera en ny butik med så kort startsträcka. Starten beskrivs som positiv.

Interiör från nya butiken.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Polyver spelar högt – satsar allt på nya stövelmodellen

1 kommentar

Theo: Närproducerat är som ljuv musik ☺️

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206