Svenskarna planerar för svemester även i år

Foto: Nicolas Jändel/Sportfack

Svenskarna planerar för svemester även i år

Enligt en nyligen genomförd enkätundersökning som Sveriges Radio låtit göra blir det svemester även i år för de flesta svenska konsumenter.

Publicerad

Det lutar åt att svenskarna kommer semester på hemmaplan även i år. Det visar en enkätundersökning som Sveriges radio låtit utföra. Totalt har drygt 16 000 svenskar svarat i enkäten och drygt 30 procent svarar att det är svemester som gäller även 2021, även om planerna hålls ganska öppna tills man vet mer om pandemiläget. Fyra av tio väntar med att spika sina semesterplaner tills sommaren står för dörren.
Men bara 15 procent anges planera för en Europasemester. 

Trycket på Sverigeupplevelser syns även på Svenska Turistföreningens bokningsläge, vars beläggningar ligger 9 procent högre jämfört med samma period föregående år, 2020.
Förra året var till exempel sökordet "tält" ett av de mest använda sökorden på Tradera. Och även i år verkar behovet av friluftsutrustning bli stort, både som nyköp och som kompletteringsköp. Produkter som kängor, sovsäckar, liggunderlag, stormkök och tillbehör brukar vanligtvis förknippas med en aktiv semester på hemmaplan.
Enkäten har genomförts av Novus, på uppdrag av Sveriges Radio.     

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Polyver spelar högt – satsar allt på nya stövelmodellen

1 kommentar

Theo: Närproducerat är som ljuv musik ☺️

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206