Speedplays pedaler är tillbaka – i Wahootappning

Speedplays pedaler är tillbaka – i Wahootappning

Speedplays klassiska pedaler har 30 år på nacken. Nu kommer de i en ny uppdaterad serie som rullar ut nu under våren.

Publicerad

För dryga 30 år sedan togs Speedplaypedalerna fram i ett garage i Kalifornien och många har gillat dem för sin dubbelsidiga infästning och sin anpassning för landsvägsbruk. Även triathleter brukar gå igång på modellen.
Nu kommer en ny, uppdaterad serie signerad Wahoo (saluförs i Sverige av RLVNT) som består av fyra varianter, som ska ha bättre aerodynamiska egenskaper med produktnamn som Zero, Comp, Nano och Aero – varav vissa lanseras redan nu under våren. Ytterligare en ny version, Powrlink Zero, kommer under sommaren.

Den nya Speedplay-familjen.

Rent tekniskt så inkluderar uppdateringarna "justerbar float på alla klossar (0-15 grader), förseglad bäring för minimalt underhåll och ökad hållbarhet genom en uppdaterad pedalkropp". Och istället för skiftnyckel används nu insexnyckel vid installation.
Triathleten och Ironman-vinnaren Jan Frodeno, vars årliga cykeldos brukar ligga kring sisådär 2 000 mil, är en av de som fastnat för pedalerna. 
– Jag har förlitat mig på Speedplay under den största delen av min karriär, framförallt på grund av deras pålitlighet och möjlighet till att verkligen skräddarsy positionen av min fot. Jag cyklar över 20 000 kilometer under ett år och med förbättringarna som Wahoo genomfört är jag säker på att mina pedaler kommer fungera perfekt samtidigt som biomekaniken på den viktigaste kontaktpunkten kan behållas, säger Jan Frodeno, i ett pressmeddelande.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Nikes nya strategi – vänder många sportbutiker ryggen

7 kommentarer

Philk Night: Så är det säkert oxå. Men strategiskt så är det ett faktum att ett fåtal av de som har tillgång till Nike nu får det framöver. Allt enligt den plan de redovisat. Så vad är en hållbar strategi för en...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206