Svensk Cykling i upprop till regeringen: ”Låt cykelbutiker och verkstäder vara öppna!”

Svensk Cykling i upprop till regeringen: ”Låt cykelbutiker och verkstäder vara öppna!”

Paraplyorganisationen Svensk Cykling uppmanar i ett öppet brev till regeringen att cykelbranschen bör undantas från eventuell nedstängning.

Publicerad

Klas Elm, vd Svensk Cykling.

I uppmaningen, som idag publicerades på dagenshandel.se, gör organisationen klart att man vill att regeringen undantar cykelhandlare och cykelverkstäder från en eventuell nedstängning. Detta för att det ska vara möjligt för personer att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.
– Folkhälsomyndighetens råd är att vi ska cykla i stället för att åka med kollektivtrafiken och att vi ska motionera utomhus. Att låta cykelhandlare och cykelverkstäder vara öppna, under säkra former, är därför ett sätt för oss att komma bort från pandemin, säger Klas Elm, vd för Svensk Cykling.
Under covid-19-pandemin har cyklingen ökat i Sverige. Bara under november och december i fjol var cykelresorna i Stockholm 21 procent fler än under samma månader ett år tidigare, hävdar Svensk Cykling.

Gunilla Brynell, ordförande Svensk Cykling.

I det öppna brevet till regeringen, som riktar sig främst till socialminister Lena Hallengren och infrastrukturminister Tomas Eneroth, påpekar Svensk Cykling att Folkhälsomyndigheten borde ge ännu tydligare rekommendationer om att cykla. Svensk Cykling vill också att myndigheten uppmanar kommuner att vara noga med att ploga och sopsalta cykelvägar under vintern och snabbt ta bort gruset nu när våren kommer.
– Det är cykelhandlare och cykelverkstäder som håller det cyklande Sverige rullande. Den uppgiften har aldrig varit viktigare än nu. Därför har cykelhandlare och cykelverkstäder fått vara öppna när regeringar har stängt andra butiker i länder som Tyskland, Frankrike, Nederländerna och Storbritannien. Detta för att cykelhandlare och cykelverkstäder är samhällsnyttiga verksamheter som begränsar smittspridningen, säger Gunilla Brynell, ordförande Svensk Cykling.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Nikes nya strategi – vänder många sportbutiker ryggen

7 kommentarer

Philk Night: Så är det säkert oxå. Men strategiskt så är det ett faktum att ett fåtal av de som har tillgång till Nike nu får det framöver. Allt enligt den plan de redovisat. Så vad är en hållbar strategi för en...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206