Teslas elektrifierade fotbollsskor

Fotbollsskor från Tesla – en ljus idé?

Teslas elektrifierade fotbollsskor

Fotbolls-EM 2021 och en miljardindustri inom sportprodukter har precis fått en lika framtidsinriktad som tung deltagare. Sportfack har bilderna på fotbollsskorna från – Tesla.

Publicerad

Teslas design har så smått börjat ta sig utanför fordonsindustrin. För några år sedan kom en surfbräda från elbilstillverkaren. Och nu är fotbollskorna här.

Men absolut, Sportfack kan direkt säga, att detta är konceptdesign rakt igenom och ingen produkt som utkommer lagom till herrarnas fotbolls-EM. Tyvärr kanske. För tänk ett par fotbollsskor med lysande i Teslas design visar på vilket sätt idrottsindustrin är på väg mot. Cykelindustrin har redan integrerat GPS, låsmöjligheter, appar och en mängd andra möjligheter. Och med mer AI, data och en ny generation användare av sportutrustning så är digitala sportprodukter en spänannde framtid som vi säkerligen snart får se mer av.

Bakom skodesignen står kompetent personal. Hussain Almossawi är en tidigare designer från både Nike och Adidas, nu hos Tesla, ställde sig frågan; tänk om företaget med sina resurser, kreativitet och otroligt rika vd beslutat att gå längre än sportbilar och designa även sportutrustning.

Skorna är osnörda och är gjorda i ett elektroluminescerande tyg vilket som bilderna visar skapar ljusa linjer på sidan, vilket leder till en glödande, pulserande Tesla-logotyp på baksidan. Dessutom lyser även dubbarna, vilket borde dra till sig blickarna på en mörk, svensk försäsongsplan i januari. Framtiden är ljus.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Rösta på dina favoriter!

1 kommentar

Lena: jag har ingen kommentar.

Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206