Garmin förvärvar bolag

Garmin förvärvar bolag

Garmin är ny majoritetsägare av GEOS Worldwide och dess dotterbolag. Förvärvet får anses som mycket strategiskt då Garmins populära nödtelefon Inreach är kopplat till GEOS GPS-spårning.

Publicerad

Garmin är ny majoritetsägare av GEOS Worldwide och dess dotterbolag. Förvärvet får anses som mycket strategiskt då GEOS Worldwide driver International Emergency Response Coordination Center (IERCC), hubben för SOS-räddningsinsatser som utlöses av användare av Garmins egna nödtelefon Inreach. Priset på GEOS vill inte något av bolagen uppge.

– Genom detta förvärv kan Garmin erbjuda än mer trygghet till våra inreach-användare, säger Brad Trenkle, vice vd för Garmins outdoorsegment i ett pressmeddelande. I en nödsituation är varje ögonblick viktigt. Tillskottet av IERCC I Garmin-familjen stärker vårt åtagande att hjälpa våra kunder med en aktiv livsstil att tryggt komma hem från sina äventyr.

IERCCs koordinatorer har koordinerat fler än 83 000 nödsituationer runt om hela världen sedan 2007, av dessa incidenter har över 5 000 genererats av Garmins kunder.

– GEOS har haft ett starkt samarbete med Garmin genom åren och vi ser fram emot att fortsätta arbeta tillsammans och erbjuda nödrespons och säkerhetstjänster som är bäst-i-klass över hela världen" säger Peter Chlubek, styrelseordförande på GEOS. Vår fantastiska personal har med vår teknologi hjälpt till att rädda över 12 000 liv i de 198 länder vi har tillhandahållit vår globala tjänst. Vår verksamhet kommer att fortsätta att växa och förbättras ytterligare tack vare nya synergier med Garmin. 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Polyver spelar högt – satsar allt på nya stövelmodellen

1 kommentar

Theo: Närproducerat är som ljuv musik ☺️

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206