Ridebrain – ny startup inom sportbranschen

Ridebrain finns både som sajt och app.

Ridebrain – ny startup inom sportbranschen

Ridebrain är en ny e-handelsplattform och digital marknadsplats för varumärken inom sport och outdoor. Nu investerar dessutom en sportbranschprofil i startupen.

Publicerad

Framtidens sportbransch är i ständig förändring. Ridebrain är en sajt och en app för varumärken inom sport och outdoor. Ett 30-tal varumärken finns idag på sajten ridebrain.com med ett urval av sina produkter där slutkonsumenter kan handla direkt från leverantörerna. 

Tillsammans med ambitiösa produkttester, skrivna och filmade av Ridebrain, där världsstjärnor som Jesper Tjäder berättar om sin personliga utrustning och där massvis med produktguider om alltifrån handskar, underställ och topptursutrustning samsas, ges varumärkena en extra möjlighet att hitta till konsumenterna. Ridebrain har inget eget lager utan logistiken sköts av varumärkena själva. Liksom prissättningen, förklarar vd Niklas Strandanäs.

Niklas Strandanäs, vd Ridebrain.

– Vi på Ridebrain kan inte påverka priserna på något sätt utan de speglas på våran sajt. Det tycker vi är bra. Priskrig är inte sunt och kan varumärkena hålla i sina priser så kan det bli en sundare marknad.

Ridebrain grundades redan 2017 i Åre av Niklas Strandanäs, Jens Mathiasson och Soundcloud-grundaren Alexander Ljung men kickade inte igång på riktigt förrän vid Ispo 2020, förklarar Niklas för Sportfack.

– Under Ispo såg vi till att träffa så många varumärken som möjligt för att för dem presentera vår affärside, att långsiktigt och med hjälp av AI förutsäga estimerad försäljning för varumärken och bli en plats där konsumenterna kan hitta allt de söker för sitt nästa äventyr, säger Niklas och fortsätter.

– I grunden handlar det om passion, varumärkena som finns på Ridebrain är sådana vi gillar själva. Men vår affärsmodell var något som de nappade på, de behövde hitta ny säljkanaler online. Självklart har vi liksom alla branscher blivit påverkade av pandemin men för oss som finns inom e-handel har året inneburit tillväxt vilket gynnat vår start, säger Alexander som pekar på hemmabasen Åre som en styrka i sammanhanget för Ridebrain.

– Vi vill gärna bygga bolaget i Åre. Vi kan sticka ut på fjället och testa produkter och sedan skriva och filma dem direkt efter.

Skidstjärnan Jesper Tjäder bjuder på tips, trix och produktinformation på Ridebrain.com.

Som det brukar vara med nyskapande startups så har Ridebrain dragit till sig intresse från investerarhåll. Nyligen har tre stycken investerare nu fattat tycke för Ridebrain och investerat i sajten. Gustaf Hagman och Robin Ramm-Ericson är två av grundarna till Leovegas. Den tredje är en riktig tungviktare inom sportbranschen, nämligen Peak Performance grundare Stefan Engström. Så här sa han i ett pressmeddelande nyligen:

– Detta är en affärsmodell som i många branscher redan är väl fungerande som farfetch.com som säljer utan lager och använder hela världens modebutiker och leverantörernas egna lager. Ridebrain är tidiga på bollen och väljer att göra det i en industri som jag varit högst involverad i under hela mitt yrkesverksamma liv.

Niklas hoppas att investeringarna kan få Ridebrain att flyga ordentligt så snart som möjligt. 

– Ridebrain har varit en startup och ett sidoprojekt, drivet av passion för oss men nu ser vi att det finns en affär i det. Det kommer bli allt intressantare för varumärken att sälja direkt till konsument.

Ridebrain hittas här.

On
Off

0 kommentarer

 • Giro blir ny leverantör till skicrosslandslaget

  Giro blir ny leverantör till skicrosslandslaget

  I slutet av 2020 blev det klart att nya konfektionsvarumärket Huski Wear klär upp det svenska skicrosslandslaget. Och nu står det klart att varumärket Giro ser till att samma skicrosslandslag får goggles och hjälmar.

  Nyheter Nicolas Jändel, i dag, 15:55

 • Naturkompaniet snart i Norge

  Naturkompaniet snart i Norge

  Svenska Naturkompaniet planerar lansering i Norge och kommer under året att öppna både e-handel och butiker på den norska marknaden. VD Henrik Hoffman ser stora möjligheter med expansionen.

  Nyheter Nicolas Jändel, i dag, 11:30

 • Release idag: The North Face X Gucci

  Release idag: The North Face X Gucci

  Sedan i september förra året har det tisslats och tasslats. Idag släpps outdoorprodukterna där TNF och Gucci gjort gemensam sak. Och en sak är säker – det är långtifrån storrutigt, svartgråttgrönt eller prispressat.

  Nyheter Mattias Björklund, i dag, 09:39

 • Vi lottar ut 50 biljetter till Ispo Online 2021

  Vi lottar ut 50 biljetter till Ispo Online 2021

  För alla prenumeranter och nyhetsbrevsläsare: Vi lottar ut 50 biljetter till tyska Ispomässans Expodel 1-5 februari till våra mest trogna läsare. Först till kvarn gäller.

  Nyheter Redaktionen, i dag, 11:08

 • Rösta på dina favoriter!

  Rösta på dina favoriter!

  Tack alla engagerade läsare som gav oss inspel för att vaska fram finalisterna i Gear of the year, 2020. Här är de tre som valts ut i varje kategori, och som tävlar om vinnartiteln. Omröstningen rullar även som en popup på sajten och antalet röster växer varje dag. Här har du hela listan - vi vill gärna ha in din röst senast den 27 januari. Hjälp oss kora 2020 års vinnare!

  Nyheter Nicolas Jändel, i dag, 08:34

 • Är det nu det vänder för den fysiska handeln?

  Är det nu det vänder för den fysiska handeln?

  Snö och kyla, aningen längre dagar och ett vaccin som är på väg ut. Det kanske är nu det vänder? Svensk Handels senaste barometer visar en svag ökning av handlarnas framtidstro.

  Nyheter Nicolas Jändel, i dag, 10:36

 • Teslas elektrifierade fotbollsskor

  Teslas elektrifierade fotbollsskor

  Fotbolls-EM 2021 och en miljardindustri inom sportprodukter har precis fått en lika framtidsinriktad som tung deltagare. Sportfack har bilderna på fotbollsskorna från – Tesla.

  Nyheter Mattias Björklund, i går, 08:34

 • Branschträff I Vemdalen inställd!

  Branschträff I Vemdalen inställd!

  Pro Ski Intro-dagarna som skulle ha hållits i Vemdalen 25-28 januari ställs in. Arrangören Svenskt Sportforum hoppas nu istället på att genomföra Inköpsdagarna i Åre under vecka 12.

  Nyheter Nicolas Jändel, 2021-01-14 09:03

 • Nya pandemilagen ställer hårdare krav på sportbutikerna

  Nya pandemilagen ställer hårdare krav på sportbutikerna

  Den nya pandemilagen som nyligen klubbades igenom i riksdagen innebär en hel del nya regler för butikshandlarna. Länsstyrelserna ska hantera tillsynen och kan kräva ut nödvändig dokumentation, samt ge böter om reglerna inte följs.

  Nyheter Redaktionen, 2021-01-12 10:30

 • Garmin förvärvar bolag

  Garmin förvärvar bolag

  Garmin är ny majoritetsägare av GEOS Worldwide och dess dotterbolag. Förvärvet får anses som mycket strategiskt då Garmins populära nödtelefon Inreach är kopplat till GEOS GPS-spårning.

  Nyheter Mattias Björklund, 2021-01-12 08:58

 • Friskis & Svettis listar nio träningsspaningar

  Friskis & Svettis listar nio träningsspaningar

  2020 var ett speciellt träningsår. Friskis & Svettis, som satsade på uteträning och onlinepass, listar nio träningstrender de tror får genomslag under 2021.

  Nyheter Nicolas Jändel, 2021-01-11 13:27

 • Färre butikskunder – färre stölder

  Färre butikskunder – färre stölder

  Det minskade antalet kunder inom den fysiska butikshandeln under pandemin har gjort att stölderna har minskat kraftigt. Det visar Svensk Handels senaste Trygghetsbarometer.

  Nyheter Nicolas Jändel, 2021-01-07 10:57

 • 10 tydliga sporttrender 2020

  10 tydliga sporttrender 2020

  År 2020 var ett gastkramande år som till stor del präglades av coronavirusets framfart. Effekterna för handeln slog åt alla håll, både upp och ner. Samtidigt fick vissa sporter rekordmånga utövare. Vi listar 10 trender från året som gått, varav flera kommer göra avtryck även 2021.

  Nyheter Redaktionen, 2021-01-05 12:21

 • Svenska YMR hade medvind 2020

  Svenska YMR hade medvind 2020

  Varumärket YMR Track Club har ridit bra på löparboomen under coronaåret 2020. Försäljningen har fördubblats i jämförelse med 2019. Nu provar de sig fram även med fysiska återförsäljare.

  Nyheter Nicolas Jändel, 2020-12-30 15:36

 • Norska Aclimas omställning resulterade i ny skidmask

  Norska Aclimas omställning resulterade i ny skidmask

  Året började utmanande för norska Aclima, men slutade med en omsättningsökning på 20 procent. Nu har de använt sina nya kunskaper för att ta fram en balaklava, riktad till de alpina skidturisterna.

  Nyheter Nicolas Jändel, 2020-12-29 09:11

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Rösta på dina favoriter!

1 kommentar

Lena: jag har ingen kommentar.

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206