Life Wear mixar ull och bambu

Life Wear mixar ull och bambu

De nya underställen är uppbygga på två lager, ett mjukare mot kroppen och ett värmebeständigt ullager utåt. Tanken är att kombinera de två materialtypernas bästa egenskaper.

Publicerad

Ull har använts för att värma människokroppar sedan urminnes tider. Och underställ i bambu har flera år på nacken. Men kombinationen är ovanlig och udda. Svenska varumärket Life Wear lanserar nu sitt första underställ i materialmixen bambu och merinoull. Det är även deras första underställ som är anpassat för vinteraktiviteter.
Tanken är att ta fördelarna från de båda materialtyperna. Understället är uppbyggt i två lager. Lagret närmast kroppen består av Life Wear Bamboo, ett material som är mjukt och behagligt mot huden, samt temperaturreglerande. Bambufibern ger samtidigt plagget hög slitstyrka. Det yttre lagret i merinoull fungerar i sin tur som värmeförstärkare. Ullen värmer, som bekant, även då den är blöt.

Bambun (i detta fall ekoodlad) har även fördelen, till skillnad från bomull, att den kan växa utan konstbevattning. Och i det här fallet, vid ekoproduktion, återanvänds både vatten ock kemikalier (kemikalierna används i regel för att mjuka upp fibermassan). Bambun växer också snabbare än bomull och lär binda mer koldioxid än bomullsplantor och avger mer syre. Så ur klimatsynpunkt är det en klar vinnare i jämförelse med bomullen.  

De nya underställen är framtagna både för både dam och herr och tröjdelen har blixtlås från halsen och en bit ner på fronten, för ventilation. Delarna säljs separat (utpriset är 599 kronor för tröjan och 349 kronor för byxorna).
Life Wear säljs i Sverige av Wiges AB.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Nikes nya strategi – vänder många sportbutiker ryggen

7 kommentarer

Philk Night: Så är det säkert oxå. Men strategiskt så är det ett faktum att ett fåtal av de som har tillgång till Nike nu får det framöver. Allt enligt den plan de redovisat. Så vad är en hållbar strategi för en...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206