1 kommentar
Lena: jag har ingen kommentar.
Det händer mycket hos svenska clean tech-bolaget We Are Spindye. För en månad sedan ett samarbete med H&M. Nu har bolaget blivit godkända för att börsnoteras på Nordic SME. Målet är att ta in 24 miljoner kronor.
Sportfack hade inte mer än rapporterat om We Are Spindyes första samarbete med konfektionsjätten H&M, där det svenska cleantech-bolaget levererade färgat garn till ett par av plaggen som ingick i H&M:s Conscious Exclusive-kollektion och som släpptes i början av december 2020, förrän det kom fler nyheter från bolaget.
Nu är We Are Spin Dye nämligen godkända för att kunna börsnoteras på Nordic SME. Målet för börsnoteringen är att ta in 24 miljoner kronor.
Sportfack får tag i We Are Spindyes vd Andreas Andrén och undrar först och främst vilka som var de viktigaste anledningarna till att bolaget vill in på börsen.
– Vi har precis påbörjat vår nästa fas i utvecklingen vilket innefattar att ha närmat sig globala och marknadsledande klädvarumärken vilket skapar förutsättningar för en stark framtida organisk tillväxt. Vi står nu redo för en notering som ytterligare ökar vår igenkänning och NGM ger oss därmed en bra grund att växa på, säger Andreas som menar att börsnoteringen ger ekonomiska muskler som behövs för att nå nästa nivå, säger Andreas och fortsätter.
– Vi kommer att investera i utökad försäljningskapacitet i Asien direkt mot tygproducenter och våra kunders produktionskontor samt även stort fokus på digitala lösningar. Just nu pågår ett digitaliseringssprång i textilindustrin. Vår ambition är att vara en del i den utvecklingen som en komponent i de globala jättarnas utvecklingssatsningar.
Just nu har bolaget sex anställda, omsatte 19,5 miljoner kronor 2019 och gjorde då en förlust på 8,8 miljoner. Andreas Andrén kommenterar det ekonomiska läget så här när Sportfack frågar.
– Vi har i flera år investerat i att stärka vårt varumärke och utveckla våra processer, detta kommer till viss del att fortsätta framgent men vi kommer att ta de beslut som är bäst för bolaget vid varje given situation, därmed inte säkert att lönsamhet är vår första prioritet utan vi kommer med stor sannolikhet att fokusera på tillväxt. Vårt mål är att växa och bli en global ledare inom vårt område, säger Andreas som menar att 2020 skulle blivit ett toppenår om inte en viss pandemi slog klorna i världen.
– Det jag kan säga är att när vi gick in i 2020 såg vi ut att göra vårt bästa år någonsin omsättningsmässigt. På grund av omständigheter med Covid-19, med lanseringar som skjutits på framtiden, lagernivåer hos våra kunder och mindre ordrar som följd blev det dessvärre inte så. Förhoppningsvis ger det dock en indikation på hur framtiden post Covid kan komma att se ut.
Däremot blir Andreas tystare när Sportfack frågar om vilka nästa samarbetspartners blir för bolaget.
– Där måste jag tyvärr vara väldigt hemlighetsfull men håll utkik på vår hemsida, våra Some-kanaler och pressmeddelanden.
För alla prenumeranter och nyhetsbrevsläsare: Vi lottar ut 50 biljetter till tyska Ispomässans Expodel 1-5 februari till våra mest trogna läsare. Först till kvarn gäller.
Tack alla engagerade läsare som gav oss inspel för att vaska fram finalisterna i Gear of the year, 2020. Här är de tre som valts ut i varje kategori, och som tävlar om vinnartiteln. Omröstningen rullar även som en popup på sajten och antalet röster växer varje dag. Här har du hela listan - vi vill gärna ha in din röst senast den 27 januari. Hjälp oss kora 2020 års vinnare!
Snö och kyla, aningen längre dagar och ett vaccin som är på väg ut. Det kanske är nu det vänder? Svensk Handels senaste barometer visar en svag ökning av handlarnas framtidstro.
Fotbolls-EM 2021 och en miljardindustri inom sportprodukter har precis fått en lika framtidsinriktad som tung deltagare. Sportfack har bilderna på fotbollsskorna från – Tesla.
Pro Ski Intro-dagarna som skulle ha hållits i Vemdalen 25-28 januari ställs in. Arrangören Svenskt Sportforum hoppas nu istället på att genomföra Inköpsdagarna i Åre under vecka 12.
Den nya pandemilagen som nyligen klubbades igenom i riksdagen innebär en hel del nya regler för butikshandlarna. Länsstyrelserna ska hantera tillsynen och kan kräva ut nödvändig dokumentation, samt ge böter om reglerna inte följs.
Garmin är ny majoritetsägare av GEOS Worldwide och dess dotterbolag. Förvärvet får anses som mycket strategiskt då Garmins populära nödtelefon Inreach är kopplat till GEOS GPS-spårning.
2020 var ett speciellt träningsår. Friskis & Svettis, som satsade på uteträning och onlinepass, listar nio träningstrender de tror får genomslag under 2021.
Det minskade antalet kunder inom den fysiska butikshandeln under pandemin har gjort att stölderna har minskat kraftigt. Det visar Svensk Handels senaste Trygghetsbarometer.
År 2020 var ett gastkramande år som till stor del präglades av coronavirusets framfart. Effekterna för handeln slog åt alla håll, både upp och ner. Samtidigt fick vissa sporter rekordmånga utövare. Vi listar 10 trender från året som gått, varav flera kommer göra avtryck även 2021.
Varumärket YMR Track Club har ridit bra på löparboomen under coronaåret 2020. Försäljningen har fördubblats i jämförelse med 2019. Nu provar de sig fram även med fysiska återförsäljare.
Året började utmanande för norska Aclima, men slutade med en omsättningsökning på 20 procent. Nu har de använt sina nya kunskaper för att ta fram en balaklava, riktad till de alpina skidturisterna.
Hockeygiganten Bauer ser en tydlig koppling mellan ökad kunskap och ökat sälj. Nu skalar de upp satsningen "Bauer University" under 2021. Här berättar marknadschef Marcus Johnsson om planen med utbildningen.
Ridebrain är en ny e-handelsplattform och digital marknadsplats för varumärken inom sport och outdoor. Nu investerar dessutom en sportbranschprofil i startupen.
Jackson Holes nya vd Eric Hammel siktar högt. Fram till 2025 har han som målsättning att Jackson Hole ska gå från "någon miljon" till att omsätta 100 miljoner kronor.
Sök efter varumärken och leverantörer i Sportregistret
Kom in i diskussionen
Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!