Adidas tvingas till nytt jättelån på grund av corona

Adidas tvingas till nytt jättelån på grund av corona

Pandemin skonar inte heller jättar. Adidas har tvingats till ytterligare ett lån av det större slaget. Med 1,5 miljarder Euro i lån från en stor grupp banker siktar Adidas på att återhämta sig från 2020 även om det kommer att ta tid.

Publicerad

Världens näst största sportföretag Adidas meddelade på tisdagen att man gjort klart med ett lån av det större slaget. Med hjälp av sammanlagt 12 banker har man säkrat upplåning till ett totalt värde av 1,5 miljard Euro, alltså cirka 15 miljarder kronor, för att kunna fortsätt sin verksamhet på samma sätt som innan pandemin.

Lånen behövs enligt Adidas för att återhämta sig till en bättre kreditvärdighet på investeringsnivå. Och slippa göra större uppsägningar. Hos Adidas arbetar cirka 60 000 personer globalt. Tidigare under året lånade Adidas 3 miljarder Euro av den statliga banken KfW och Adidas meddelade samtidigt idag att bolaget lyckats betala tillbaka en halv miljard av det lånet.

– KfW-lånet har gjort det möjligt för oss att överbrygga de exceptionella omständigheter som följt av coronaviruspandemin och styra företaget genom krisen i våra anställdas och våra partners intresse. Vi vill tacka den tyska regeringen för dess snabba stöd, sa Adidas CFO Harm Ohlmeyer och kommenterade även det nya lånet så här. 

– Under de senaste månaderna har vi tagit ett antal viktiga finansieringssteg. Vi har återtagit en stark kreditvärdighet på investeringsnivå, utfärdat obligationer till ett värde av 1,5 miljarder euro till gynnsamma förhållanden och säkrat ett nytt syndikatlån på 1,5 miljarder euro från våra partnerbanker. Allt detta har stärkt Adidas finansiella profil.

Det nya lånet löper till 2025. Adidas beräknar att tappet under 2020, då vinsten sjönk från 2019 års 2 miljarder kronor till årets 480 miljoner kronor, är upphämtat 2022.

 

 

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Ny Nike-butik till köpcentrum

3 kommentarer

Svenskt Åsiktsforum: D2C var ju ordet på modet.

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206