Equip sköter sina egna varumärken i Finland

Equip sköter from 1 december sina egna varumärken i Finland.

Equip sköter sina egna varumärken i Finland

Rab och Low Alpine får den 1 december ett nytt, eget försäljningskontor i Finland. Kontoret blir helägt av Equip Outdoor Technologies Ltd, ägare av varumärkena.

Publicerad

Kontoret kommer att ledas av den lika rutinerade som passionerade outdoorexperten Heikki Tapaninen. Det är Heikki som sedan 2010 via sitt bolag WhiteBalance Oy distribuerat Rab och Lowe Alpine i Finland. 

– Med den nya försäljningsstrukturen kommer vi att kunna erbjuda en ännu mer direkt och skräddarsydd kundtjänst till våra värdefulla detaljhandelspartners i Finland, säger Andy Schimeck, global försäljningsdirektör hos Equip Outdoor. Detta steg är en del av vår företagsstrategi för internationell tillväxt och vi är mer än glada att ta det tillsammans med vår långvariga partner Heikki Tapaninen. 

Heikki Tapaninen fortsätter med Rab och Lowe Alpine men i ny regi.

Andy Schimeck tillägger: 

– Vi vill tacka WhiteBalance Oy för deras utmärkta arbete och engagemang tidigare eftersom de starkt har bidragit till den kontinuerliga tillväxten av våra varumärken i Finland.

Det nya Equip-kontoret kommer att finnas i Helsingfors och innehålla ett modernt showroom där de senaste Rab- och Lowe Alpine-kollektionerna kommer att visas.

I Sverige sköts agenturen av varumärkena sedan i somras av Granitbiten.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Nikes nya strategi – vänder många sportbutiker ryggen

61 kommentarer

B Obo: @Theo Glöm inte att Svensk Teko industri och annan personalintensiv low-tech industri som skor och liknande avvecklades på goda grunder. Det gick inte att tjäna pengar på det och därför var det inte...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206