Svenska ICIW använder de nya Budbee box-skåpen för paketleveranser till kund

Svenska ICIW använder de nya Budbee box-skåpen för paketleveranser till kund

Sportmodeföretaget IcanIwill fortsätter att expandera verksamheten. Nu väljer de att leverera paket till kunderna via nya Budbee Box. Kunderna hämtar ut paketen direkt från skåpen ute på stan.

Publicerad

Så ser de nya Budbee-skåpen ut. Före årskiftet kommer cirka 500 boxar vara uppe.

Varumärket IcanIwill (ICIW) som säljer träningskläder har till största del onlinehandel, men öppnade nyligen även en fysisk butik i Mall of Scandinavia i Solna utanför Stockholm. Nu väljer de att samarbeta med logistikföretaget Budbee för att erbjuda onlinekunderna att hämta ut sina paket via de nya Budbee Box-skåpen. Paketen levereras till en av Budbees boxar inom 24 timmar och kunden kan själv välja när de vill hämta ut det, med hjälp av en personlig kod.
- Det är en självklarhet för oss att alltid erbjuda de mest flexibla lösningarna för våra kunder. Idag ser livet annorlunda ut för många och det blir allt viktigare att vara lyhörd för kundens efterfrågan på flexibla alternativ. Vi är väldigt glada att utöka vårt samarbete med Budbee och deras nya frakttjänst, säger Alexander Ruckemann, COO på IcanIwill AB, i ett pressmeddelande.
Sportfack fick tag i Alexander Ruckemann för att få lite mer inblick i hur det fungerar i praktiken.

Var kommer möjligheten med Budbee-leveranser att erbjudas, i Stockholm?
– I dagsläget finns Budbee Box i Sveriges största städer, men har installationsplaner för 200 skåp i ett 40-tal orter runt om i hela landet. Vid årsslutet kommer de ha 400–500 boxar installerade.

I princip fungerar systemet precis som vid hemleverans, men kunden kanske har närmare till en box till exempel nära sin arbetsplats. Det går att följa leveransen via länk och kunden får en notis när paketet ärlevererat till boxen.

Tjänsten beskrivs som 100 % fossilfri., men hur hamnar varorna i boxen?
– Budbee levererar till boxarna från handlarens lager med transportmedel som antingen går på HV100 (förnybar diesel, reds anm), alternativt med elbilar. Och så klimatkompenserar de även för alla sina utsläpp, berättar Alexander Ruckemann.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Nikes nya strategi – vänder många sportbutiker ryggen

61 kommentarer

B Obo: @Theo Glöm inte att Svensk Teko industri och annan personalintensiv low-tech industri som skor och liknande avvecklades på goda grunder. Det gick inte att tjäna pengar på det och därför var det inte...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206