ICIW öppnar egen butik i Mall of Scandinavia

ICIW öppnar egen butik i Mall of Scandinavia

Svenska gymkonfektionsvarumärket ICIW, som hittills enbart haft onlineförsäljing, satsar nu på egen butik i prestigefyllda köpcentret Westfield Mall of Scandinavia, i Solna.

Publicerad

Grundaren Gustaf Ollas.

De flesta går från fysiska butiker till online-närvaro men svenska ICIW (I Can I will, reds anm) gör tvärtom. De har hittills enbart haft onlineförsäljning av sina träningskläder, men startar nu en egen butik i eget namn i köpcentret Mall of Scandinavia, Solna, Stockholm. Precis på samma gatuplan och affärsgata där de stora drakarna Nike och Adidas nyligen slagit igen.
- Detta är vår första egna fysiska butik. Vi har tidigare köra lite utförsäljningar av prover med mera och det har varit väldigt uppskattat bland både kunder och personal, berättar grundaren Gustaf Ollas till Sportfack.

Det känns som en ambitiös satsning, är det för att öka kännedomen om varumärket, eller är butiken att betrakta som en direkt säljkanal?
- Självklart är butiken en säljkanal, men det kommer många positiva effekter on top så som varumärkesbyggande, men även relationsbyggande med befintliga och nya kunder. Trots att e-handel är väletablerat idag är det många kunder som ändå drar sig för att köpa kläder på nätet då de gärna vill känna och klämma på produkterna innan och de kunderna välkomnar vi såklart i butiken. 

Så ser den nya butiken ut.

Har ni planer på att öppna fler butiker i egen regi?
- Vi är opportunistiskt drivna och utesluter inte fler locations framgent, men sådana beslut kommer fattas lite längre fram när vi hunnit drifta den befintliga butiken ett tag.  

Erbjuder ni även tjänster i den nya butiken, träningspass eller personlig shopping eller andra mer serviceinriktade tjänster?
- I dagsläget är det lite happenings på helgerna, men annars kommer vi i veckan få upp skärmar där kunderna kan beställa från det fullständiga sortimentet direkt i butik med eller utan hjälp från vår personal.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Lager 157 knaprar på outdoorkakan

16 kommentarer

Sportfan: @spisen, om nu S.Palm är så duktig som du antyder, är de väl inga problem att de görs en undersökning som bekräftar de du skriver, och då slipper vi alla spekulationer. De du upplever som apati, de...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842