1 kommentar
Lena: jag har ingen kommentar.
Svenska varumärket Didriksons, som haft ett bra år hittills med ökad försäljning i egna kanaler, fortsätter att parallellt stärka även sin fysiska närvaro. Nu senast med en ny popup-butik på Kungsmässan i Kungsbacka.
I somras öppnade Didriksons en shop in shop-butik på Åhléns i Stockholms city. Och under våren öppnade man sommarbutiker på Smögen och i Karlshamn. Nu är det dags för nästa butikssteg: en popup-butik i Kungsmässans köpcentrum strax utanför Göteborg. Enligt Didriksons har bolaget hittat nya kunder under våren i sina egna DTC-kanaler trots (eller kanske till och med tack vare) coronan - och nu vill man stärka den relationen och låta kunderna klämma och känna på plaggen i fysiska butiker.
- Att vi gör denna satsning just nu, för att ytterligare stärka den fysiska närvaron med vårt breda och efterfrågade sortiment, är en självklarhet för Didriksons. Hösten är vår absolut viktigaste säsong och vi upplever just nu en enorm ökning och en önskan från våra digitala kunder som gärna vill känna på materialet, prova olika storlekar och flera modeller samt få rådgivning på plats i en butik innan de gör sitt val, säger Petra Sabo, Head of DTC på Didriksons.
Butiken i Kungsmässans köpcentrum kommer att vara öppen till och med den 31 januari, 2021. Köpcentret har fått utmärkelsen "Bästa citygalleria i Sverige" flera gånger, senast år 2019.
I slutet av 2020 blev det klart att nya konfektionsvarumärket Huski Wear klär upp det svenska skicrosslandslaget. Och nu står det klart att varumärket Giro ser till att samma skicrosslandslag får goggles och hjälmar.
Svenska Naturkompaniet planerar lansering i Norge och kommer under året att öppna både e-handel och butiker på den norska marknaden. VD Henrik Hoffman ser stora möjligheter med expansionen.
Sedan i september förra året har det tisslats och tasslats. Idag släpps outdoorprodukterna där TNF och Gucci gjort gemensam sak. Och en sak är säker – det är långtifrån storrutigt, svartgråttgrönt eller prispressat.
För alla prenumeranter och nyhetsbrevsläsare: Vi lottar ut 50 biljetter till tyska Ispomässans Expodel 1-5 februari till våra mest trogna läsare. Först till kvarn gäller.
Tack alla engagerade läsare som gav oss inspel för att vaska fram finalisterna i Gear of the year, 2020. Här är de tre som valts ut i varje kategori, och som tävlar om vinnartiteln. Omröstningen rullar även som en popup på sajten och antalet röster växer varje dag. Här har du hela listan - vi vill gärna ha in din röst senast den 27 januari. Hjälp oss kora 2020 års vinnare!
Snö och kyla, aningen längre dagar och ett vaccin som är på väg ut. Det kanske är nu det vänder? Svensk Handels senaste barometer visar en svag ökning av handlarnas framtidstro.
Fotbolls-EM 2021 och en miljardindustri inom sportprodukter har precis fått en lika framtidsinriktad som tung deltagare. Sportfack har bilderna på fotbollsskorna från – Tesla.
Pro Ski Intro-dagarna som skulle ha hållits i Vemdalen 25-28 januari ställs in. Arrangören Svenskt Sportforum hoppas nu istället på att genomföra Inköpsdagarna i Åre under vecka 12.
Den nya pandemilagen som nyligen klubbades igenom i riksdagen innebär en hel del nya regler för butikshandlarna. Länsstyrelserna ska hantera tillsynen och kan kräva ut nödvändig dokumentation, samt ge böter om reglerna inte följs.
Garmin är ny majoritetsägare av GEOS Worldwide och dess dotterbolag. Förvärvet får anses som mycket strategiskt då Garmins populära nödtelefon Inreach är kopplat till GEOS GPS-spårning.
2020 var ett speciellt träningsår. Friskis & Svettis, som satsade på uteträning och onlinepass, listar nio träningstrender de tror får genomslag under 2021.
Det minskade antalet kunder inom den fysiska butikshandeln under pandemin har gjort att stölderna har minskat kraftigt. Det visar Svensk Handels senaste Trygghetsbarometer.
År 2020 var ett gastkramande år som till stor del präglades av coronavirusets framfart. Effekterna för handeln slog åt alla håll, både upp och ner. Samtidigt fick vissa sporter rekordmånga utövare. Vi listar 10 trender från året som gått, varav flera kommer göra avtryck även 2021.
Varumärket YMR Track Club har ridit bra på löparboomen under coronaåret 2020. Försäljningen har fördubblats i jämförelse med 2019. Nu provar de sig fram även med fysiska återförsäljare.
Året började utmanande för norska Aclima, men slutade med en omsättningsökning på 20 procent. Nu har de använt sina nya kunskaper för att ta fram en balaklava, riktad till de alpina skidturisterna.
Sök efter varumärken och leverantörer i Sportregistret
Kom in i diskussionen
Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!
Där gick startskottet för bara egna butiker i framtiden för fucking Åmålsfödda didriksson. För alla som inte vet så står Fenix och Naturkompaniets modell som facit för Adelis som också äger Intersport Sverige. Kommer nedlagda Intersportbutiker bli didrikssonsbutiker kanske?
Om man kan hävda att en pop-up-butik på Kungsmässan ingår i en bombmatta är väl ytterst tveksamt. Har Didrikssons något annat än en yta på Åhléns City och detsamma på NK barn?
Men att man utvecklar idén med B2C ytterligare är väl bara naturligt. De har ju i grunden Intersport som köper Didrikssons och kan man styra sin business genom att runda åf ledet ger det sköna marginaler. Är ju lite av en trend med t ex RevolutionRace som skördar framgångar och nystartade Huski Wear. Fenix/Naturkompaniet har ju en grym modell för detta där man kombinerar varumärkesbyggande fysisk handel med att bygga internationell näthandel.
Det är helt enkelt både för dyrt och komplicerat att sälja via åf som för länge sedan även producerar egna varumärken. Just detta var en stor diskussion bland leverantörer när det begav sig. Typ att butikerna tog över deras roll. Med det i åtanke så är det väl inte så konstigt att leverantörerna gör det omvända?
Det är nog helt enkelt så att D2C är en vinnare framöver. Det är ju inte bara Didrikssons som går åt det hållet, de allra största brandsen gör det också. Och jag tror nog att t ex Nike läst på ganska väl innan de bestämde sig. Likväl som det finns ett överskott av butiker så finns det ett minst lika stort överskott av varumärken. I den prispressade världen vi lever i verkar det dessutom riktigt korkat att över tid använda sig av mellanhänder, då försvinner ju all rimlig chans till ok förtjänst. Vi får nog förbereda oss på att världen ser lite annorlunda ut detaljhandelsmässigt i framtiden. På gott eller ont är just frågan.
@B Obo nu har du använt 1294 st tecken på att försvara didriksson och att "D2C är en vinnare framöver" och det är ju ingen direkt nyhet att nationalbrands skuggar internatioanalbrands. Så vad är det nya i fysisk handel? Showroom i platsförstärkande city/geografiska lägen?, Fluencers&adaptors driver brands?
Själv är jag säker på att kedjorna sneglar mer och mer på Decathlon fysiska och digitala handel för framtiden.