Burton Snowboards öppnar konceptbutik i Sverige

Burtonbutik i Burlington, Vermont.

Burton Snowboards öppnar konceptbutik i Sverige

Burton Snowboards, världsledande inom snowboard, väljer Sverige för sin första konceptbutik i Skandinavien när bolaget öppnar sin Burton Hub om en knapp månad.

Publicerad

Butiken, kallad Burton Hub, öppnar på Norrlandsgatan 20 i Stockholm den 15 oktober och blir därmed Skandinaviens första. Hubben, skriver burton i ett pressmeddelande, blir en mötesplats där alla som älskar att åka snowboard och leva utomhusliv kan samlas och dela passionen.

– Ordet Hub betyder per definition ett nav, en samlingspunkt och det är vad Burton Hub ska bli. En plats för interaktion och där vi kan dela vår anda, passion och våra värderingar. På Burton betraktar vi världen genom den drivkraft som överförs från kärleken till åkande och bergen till angelägenheter som jämställdhet, bra arbetsmiljö och hållbarhet. Och Burton är mer än de produkter vi säljer: vi är en sport, en gemenskap, en rörelse och alla är välkomna, säger Lina Adams, Territory Manager Scandinavia, Burton Europa.

– Efter att framgångsrikt ha öppnat Burton Hubs i Schweiz, Österrike och Tyskland är det dags att expandera ytterligare för att skapa en bas för våra kunder i Skandinavien och föra dem närmare vårt varumärke, säger Oliver Zaletel, General Manager, Burton Europa. Precis som i andra länder ska hubben i Stockholm bli en samlingspunkt för berättande, service och kundengagemang. Vi är väldigt glada över att den nya hubben ska öppnas och lära känna våra skandinaviska konsumenter ännu bättre.

Jake Burton Carpenter grundade Burton Snowboards från sin lada i Vermont år 1977 och ägnade sedan resten av sitt liv åt snowboardåkning. Sedan grundandet har Burton haft en viktig roll när det kommer till att få snowboardåkning att växa från en bakgårdshobby till en sport i världsklass genom att skapa banbrytande produkter, stödja ett team av åkare och sätta press på semesterorter att tillåta snowboardåkning.

Idag designar och producerar Burton marknadsledande produkter för snowboardåkning och utomhusaktiviteter. Burton Snowboards är ledande när det gäller hållbarhet inom utomhus- och vintersportbranscherna och har som världens första snowboardföretag belönats med B Corporation®-certifieringen.

Burton är privatägt av Donna Carpenter och har sitt huvudkontor i Burlington, Vermont i USA och kontor i Österrike, Japan, Australien, Kanada och Kina.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Stadium Outlet till Femman

2 kommentarer

Tomas: Det ryktas att Stadium skruvar på ett secondhand koncept. Någon som vet?

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206