Outnorth fördubblar och flyttar

Vy över Hisingen Logistikpark utanför Göteborg.

Outnorth fördubblar och flyttar

Outnorth har liksom hela outdoorbranschen känt av ett rejält sug från konsumenthåll 2020. För att kunna möta efterfrågan flyttar man nu sitt lager från Växjö och mer än dubblerar lagerytan.

Publicerad

"Rekordstark" är Outnorths egen beskrivning av sin försäljning 2020 och tillväxten sker enligt bolaget både i Sverige och internationellt. För att möta efterfrågan har Outnorth därför beslutat att flytta sitt lager från Växjö till Göteborg, vilket ger en fördubbling av lagerkapaciteten till 19 000 kvadratmeter. 

– Vi befinner oss i en väldigt expansiv fas och behovet av mer yta och ett strategiskt placerat lager har blivit allt mer påtagligt. Med det nya lagret skapar vi förutsättningar för att möta den växande efterfrågan och får samtidigt en mer effektiv, långsiktig och miljömässigt hållbar lösning för våra leveranser och vår lagerhållning, säger Harald Ennen, vd för Outnorth i samma pressmeddelande.

Inflyttningen i den 19 000 kvadratmeter stora lagerlokalen i Hisingen Logistikpark i Göteborg beräknas ske i april nästa år. Med närhet till Nordens största hamn, menar Outnorth att lagerläget blir ännu bättre då många av leveranserna och transporterna dagligen passerar via hamnen.

– Lagerflytten blir ett stort och viktigt steg i vår fortsatta tillväxtresa i Norden och i Europa. I Göteborg får vi optimala möjligheter att ytterligare förbättra och investera i logistik och lager, och kan samtidigt dra nytta av närheten till våra koncernsyskon som befinner sig i liknande utvecklingsfaser som vi gör, säger Harald Ennen.

Även för Outnorths huvudkontor i Växjö väntar det flytt meddelar bolaget. I november flyttar de cirka 50 anställda medarbetarna in i en ny fastighet i Växjö mer moderna och rymliga än nuvarande.


– Jag är glad över att Växjö är och förblir hjärtat i vår verksamhet, men beklagar samtidigt att flera duktiga och uppskattade medarbetare dessvärre påverkas av flytten till Göteborg, säger Harald Ennen. 

Outnorth har inlett fackliga förhandlingar gällande de tjänster som påverkas av lagerflytten.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Nikes nya strategi – vänder många sportbutiker ryggen

7 kommentarer

Philk Night: Så är det säkert oxå. Men strategiskt så är det ett faktum att ett fåtal av de som har tillgång till Nike nu får det framöver. Allt enligt den plan de redovisat. Så vad är en hållbar strategi för en...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206