Naturkompaniet satsar på resor 2021

Naturkompaniet satsar på resor 2021

Coronapandemin födde ett rekordstort intresse för naturen, något som många outdoorbutiker kan vittna om. Kedjan Naturkompaniet startar nu vildmarksresor för att möta och undervisa förstagångsfrilufsarna.

Publicerad

Fjällräddningen hade fullt upp under sommaren för att rädda ovana vandrare, sjöar och skärgårdar trafikerades som aldrig förr och skogarna fylldes av stigcyklister. Trycket kanske inte alltid var det bästa ur natursynpunkt med nedskräpning på många håll som bieffekt. Många förstagångsbesökare har helt enkelt dålig koll på hur ska bete sig i naturen.  
Det här vill Naturkompaniet ändra på och planerar färdigpaketerade vildmarksresor från 2021, både för nybörjare och mer erfarna, inom ramen för det nya affärsområdet "Naturkompaniet Resor". I reseutbudet finns både veckolånga expeditioner och långhelger.

VD Henrik Hoffman. Foto: Nicolas Jändel

- Allt fler vill ha naturupplevelser som är unika, väl paketerade och som arrangeras på ett hållbart sätt. Med vår kunskap om äventyr, friluftsliv och utrustning kombinerat med vår samarbetspartner Äventyrsresor som har mångårig erfarenhet av att arrangera specialresor, är vi övertygade om att det kan bli hur bra som helst, säger Henrik Hoffman VD för Naturkompaniet, i ett pressmeddelande.
- Något Naturkompaniet kan erbjuda utöver själva resorna är ju också att man får testa, låna och lära sig mer om olika typer av utrustning under resan, fortsätter han.

Kedjan ser resenischen som ett naturligt nästa steg för att stärka sitt kunderbjudande. Men det är partnern Äventyrsresor som är teknisk arrangör för resorna, som spänner över kajakpaddling, vintertur i Lappland och "första natten ute" i Tiveden. Enligt uppgift kommer resorna att hålla sig inom Sverige och Norden.
- Vi har försökt hitta något för alla våra kunder. Både lite mer äventyrliga och lite lugnare, men alla med fokus på naturupplevelser och att lära sig nytt kring friluftsliv och utrustning, säger Henrik Hoffman.

I satsningen ingår även samarbete med flera av Naturkompaniets leverantörer av kläder och utrustning. 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Nikes nya strategi – vänder många sportbutiker ryggen

7 kommentarer

Philk Night: Så är det säkert oxå. Men strategiskt så är det ett faktum att ett fåtal av de som har tillgång till Nike nu får det framöver. Allt enligt den plan de redovisat. Så vad är en hållbar strategi för en...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206