Visa inleder samarbete med norska Vipps - för betalningar i mobilen

Visa inleder samarbete med norska Vipps - för betalningar i mobilen

Kortjätten Visa gör gemensam sak med norska Vipps för att erbjuda kortfria betalningar för europeiska företag och privatpersoner.

Publicerad

Behovet av att kunna betala med mobilen bara ökar. Behovet har accelererat ytterligare under coronapandemin. Nu inleder Visa ett samarbete med norska motsvarigheten till Swish – Vipps – och kommer lansera Vippsappen gentemot företag och privatpersoner ute i Europa, som på många håll hittills har legat efter när det gäller mobilbetalningar.

Henning Holtan, Nordenchef på Visa.

– I dag är digitala betalningar inte längre bara en bekvämlighet. Nu är det en nödvändighet. Som det ledande betalföretaget är vi angelägna om att både konsumenter och företag har tillgång till säker och digital handel, oavsett var man bor eller vilken mobiltelefon man har, säger Henning Holtan, Nordenchef för Visa, i ett pressmeddelande.
Visakunder och partners i Europa kommer ha möjligheten att använda Vipps verktyg på sina egna plattformar för att kunna ta betalt och hantera sina pengar digitalt.
– Partnerskapet kommer hjälpa Visas partners att utveckla och skapa fler enkla, digitala betalsätt. Detta möter den växande efterfrågan för kontaktlösa och mobila betalningar, säger Henning Holtan.

Vipps, som lanserades 2015, har i dag 3,7 miljoner användare i Norge. Bara under det senaste året har transaktionerna med Vipps ökat med 145 procent. Utvecklingen följer samma digitala trend som finns i andra delar Europa. I dag är 75 procent av alla Visa-betalningar i Europa gjorda med kontaktlösa betalningar, alltså så kallade "blippbetalningar". Parallellt har e-handeln ökat markant under 2020. Under juni månad ökade antalet onlineköp med 25 procent i 20 europeiska länder (jämfört med 2019).

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

2117 Vallåsen

1 kommentar

Rolf Johansson: Wänerstedt, ett fantastiskt företag som vi haft glädjen att samverka med under många år

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206