Fler sporter godkända för friskvårdsbidrag

Foto: Pexels

Fler sporter godkända för friskvårdsbidrag

Reglerna för vad som kan ingå i friskvårdbidraget håller på att luckras upp, efter två prejudicerande fall i Högsta förvaltningsdomstolen. Numera finns till exempel även motionslopp med på listan.

Publicerad

Reglerna för vad som kan räknas som friskvårdsbidrag som arbetsgivare kan ge skattefritt till sina anställda blir alltmer liberala, vilket såklart är bra för alla som gillar sport och outdoor. Numera kan även aktiviteter som sportfiske, enduro och agility ingå i friskvårdsbidraget. Efter att frågan nyligen har avgjorts i Högsta förvaltningsdomstolen i två prejudicerande fall så kan till exempel anmälningsavgiften till ett vanligt motionslopp vara tillåtet. Det kan också handla om avgiften till en kurs i till exempel hur man paddlar havskajak eller kör swimrun – så länge aktiviteten syftar till att ge utövaren motion. Går man igenom listan återfinns även aktiviteter som frisbeegolf (discgolf), bechvolleyboll och amerikansk fotboll - som kan omfattas av friskvårdsbidraget.  
Däremot så ingår fortfarande inte köp av utrustning och redskap, eller personliga medlemsavgifter. Men till exempel en inträdesbiljett till en godkänd aktivitet och kostnader för godkända behandlingar, som akupunktur och akupressur, kan ingå så länge aktiviteterna är av "mindre värde".
På Skatteverkets hemsida (skatteverket.se) finns hela listan över godkända motions- och friskvårdsavgifter. 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Rösta på dina favoriter!

1 kommentar

Lena: jag har ingen kommentar.

Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206