Fler sporter godkända för friskvårdsbidrag

Foto: Pexels

Fler sporter godkända för friskvårdsbidrag

Reglerna för vad som kan ingå i friskvårdbidraget håller på att luckras upp, efter två prejudicerande fall i Högsta förvaltningsdomstolen. Numera finns till exempel även motionslopp med på listan.

Publicerad

Reglerna för vad som kan räknas som friskvårdsbidrag som arbetsgivare kan ge skattefritt till sina anställda blir alltmer liberala, vilket såklart är bra för alla som gillar sport och outdoor. Numera kan även aktiviteter som sportfiske, enduro och agility ingå i friskvårdsbidraget. Efter att frågan nyligen har avgjorts i Högsta förvaltningsdomstolen i två prejudicerande fall så kan till exempel anmälningsavgiften till ett vanligt motionslopp vara tillåtet. Det kan också handla om avgiften till en kurs i till exempel hur man paddlar havskajak eller kör swimrun – så länge aktiviteten syftar till att ge utövaren motion. Går man igenom listan återfinns även aktiviteter som frisbeegolf (discgolf), bechvolleyboll och amerikansk fotboll - som kan omfattas av friskvårdsbidraget.  
Däremot så ingår fortfarande inte köp av utrustning och redskap, eller personliga medlemsavgifter. Men till exempel en inträdesbiljett till en godkänd aktivitet och kostnader för godkända behandlingar, som akupunktur och akupressur, kan ingå så länge aktiviteterna är av "mindre värde".
På Skatteverkets hemsida (skatteverket.se) finns hela listan över godkända motions- och friskvårdsavgifter. 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Jack Wolfskin får ny vd

5 kommentarer

Oskar: Låg tröskel för att bli älskad. Håller med om att det lät lite trist, ska skärpa mig även om jag ibland tycker att det blir lite väl gnälligt på gnället. Mer konstruktivt framöver. Bra Johan.

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842