Alltfler leverantörer satsar på ansiktsmasker för sport

Foto: Under Armour

Alltfler leverantörer satsar på ansiktsmasker för sport

Som en effekt av coronapandemin satsar nu alltfler leverantörer på att ta fram återanvändbara ansiktsmasker för träningsbruk. Under Armour är en av dem.

Publicerad

Just nu rullar det ut alltfler modeller av ansiktsmasker för funktionsbruk ut till konsumenterna. Träningsivern finns där, men också virusrädslan. Under Armours nya sportmask är en av de nya modellerna som är tillverkad just för sportutövare. Den är framtagen av Under Armours innovationsteam på rekordtid. Den övre delen av masken har en formbar näsbro som hjälper till att hålla den på plats och för att minska luftflödet till ögonen, vilket i sin tur förhindrar imma på glasögonen. Den kan tvättas och torkas, och kommer enligt uppgift att kosta cirka 300-350 kronor i utpris (Under Armours produkter saluförs i Sverige av MNO Sport). 
- På Under Armour vill vi alltid vara en del av lösningen, särskilt under denna extremt utmanande tid. Vi har speciellt utformat denna mask för idrottare och för alla oss som vill träna och samtidigt hålla både oss själva och vår omgivning säkra, säger Under Armours svenske vd Patrik Frisk.
Även svenska Iamrunbox har tagit fram en träningsmask med en liten inbyggd metalldel för näsan så att den ska hålla sig på plats. Även den masken ska vara lätt att tvätta och kan därmed användas igen.   

Att det finns ett stort sug just nu efter ansiktsmasker visar sig bland annat i den efterfrågan som japanska Uniqlo erfarit. De har producerat en ansiktsmask, i samma material som sina underkläder. Modellen sålde snabbt slut när den lanserades nyligen i Japan, till många köande kunders besvikelse. Enligt vissa uppgifter producerar nu Uniqlo ungefär 500 000 masker i veckan, för att möta efterfrågan.

Pacsafes ViralOff-mask med virusskydd från Polygiene.

Och Polygiene, som specialiserat sig på textilbehandling av funktionskläder, har samarbetat med Pacsafe för att ta fram den nya masken ViralOff Face Mask, som ska reducera virusförekomsten med över 99 procents säkerhet. Masken går att använda igen och är tvättbar. Modellen saluförs i Sverige av Highcoast Outdoor. 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Så ser nya Void och Colourwear ut

3 kommentarer

Ove: Straight to outlet-ladorna.

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206