Mizuno lanserar ny teknik för sina sportskor

Mizuno lanserar ny teknik för sina sportskor

Efter två års utveckling lanseras nu Mizunos Enerzy-teknologi för maximal svikt och "studsighet". Och det är inte bara för löpning. Konceptet kommer även användas för skor inom nischerna handboll och volleyboll.

Publicerad

Löparskor för utomjordingar?

Allt handlar om transport av energi, för att ge foten och benet hjälp vid belastning och kunna prestera under längre tid. Japanska Mizunos system heter Enerzy och har utvecklats internt under två års tid. Enligt Mizuno ska det vara flera gånger mjukare än en standardsula och ge 56 procent högre energivinst. 

Precis som Nikes karbonskor har Mizuno försökt få fram den ultimata kombinationen av studsighet (för kraftåterföring) och hård kärna (för stabilitet och dämpning). Alla löparintresserade kommer se systemet i uppdateringen av den befintliga modellen Wave Rider och i helt nya Wave Sky 4, men systemet har även applicerats på Mizunos skor för idrotter som handboll och volleyboll.
– Vi forskar och utvecklar ständigt för att förbättra idrottarnas prestanda och Mizuno Enerzy är ett material utvecklat för detta ändamål. Komplett med mycket mjuka och höga reboundfördelar, det studsar för evigt och möjliggör mycket liten energiförlust, säger Akira Morita, som har utvecklat Enerzy-konceptet på MIzuno, i ett pressmeddelande.  
– Redan efter de första testerna blev det tydligt att detta är ett material som tar våra skor till nästa nivå, fortsätter han.

Skorna med Enerzy-tekniken landar i butikerna från och med den 1 juli. 

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Nikes nya strategi – vänder många sportbutiker ryggen

7 kommentarer

Philk Night: Så är det säkert oxå. Men strategiskt så är det ett faktum att ett fåtal av de som har tillgång till Nike nu får det framöver. Allt enligt den plan de redovisat. Så vad är en hållbar strategi för en...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206