Mizuno lanserar ny teknik för sina sportskor

Mizuno lanserar ny teknik för sina sportskor

Efter två års utveckling lanseras nu Mizunos Enerzy-teknologi för maximal svikt och "studsighet". Och det är inte bara för löpning. Konceptet kommer även användas för skor inom nischerna handboll och volleyboll.

Publicerad

Löparskor för utomjordingar?

Allt handlar om transport av energi, för att ge foten och benet hjälp vid belastning och kunna prestera under längre tid. Japanska Mizunos system heter Enerzy och har utvecklats internt under två års tid. Enligt Mizuno ska det vara flera gånger mjukare än en standardsula och ge 56 procent högre energivinst. 

Precis som Nikes karbonskor har Mizuno försökt få fram den ultimata kombinationen av studsighet (för kraftåterföring) och hård kärna (för stabilitet och dämpning). Alla löparintresserade kommer se systemet i uppdateringen av den befintliga modellen Wave Rider och i helt nya Wave Sky 4, men systemet har även applicerats på Mizunos skor för idrotter som handboll och volleyboll.
– Vi forskar och utvecklar ständigt för att förbättra idrottarnas prestanda och Mizuno Enerzy är ett material utvecklat för detta ändamål. Komplett med mycket mjuka och höga reboundfördelar, det studsar för evigt och möjliggör mycket liten energiförlust, säger Akira Morita, som har utvecklat Enerzy-konceptet på MIzuno, i ett pressmeddelande.  
– Redan efter de första testerna blev det tydligt att detta är ett material som tar våra skor till nästa nivå, fortsätter han.

Skorna med Enerzy-tekniken landar i butikerna från och med den 1 juli. 

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Lager 157 knaprar på outdoorkakan

16 kommentarer

Sportfan: @spisen, om nu S.Palm är så duktig som du antyder, är de väl inga problem att de görs en undersökning som bekräftar de du skriver, och då slipper vi alla spekulationer. De du upplever som apati, de...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842