Naturkompaniets nya butik riktar sig till turistkunderna

Naturkompaniets nya butik riktar sig till turistkunderna

Snart slår Naturkompaniet upp dörrarna för nya butiken i Torp köpcentrum i Uddevalla. Satsningen ses som en strategisk etablering av vd Henrik Hoffman.

Publicerad

Vd Henrik Hoffman. Foto: Tommy Jeppsson

I dagsläget har Naturkompaniet ett 35-tal butiker över landet. Etableringen i Uddevalla, som öppnar den 3:e juli, är ett försök att både suga upp det lokala friluftsintresset och att locka turistkunderna på västkusten.
– Vi ser detta som en strategisk etablering med närheten till kusten och dess skärgård och alla sommargäster och turister som rör sig i området. Med en butik på Torp Köpcentrum så hoppas vi kunna fånga upp och ge en personlig service till våra kunder som idag bor i Uddevalla, Trollhättan och Vänersborg, som tidigare haft långt till närmaste Naturkompanietbutik, säger Henrik Hoffman, vd Naturkompaniet AB, i ett pressmeddelande.

Hur ser ni på att gränsen mot Norge fortfarande är stängd, hur kommer det att påverka sommarhandeln för i år?
– Självklart är detta inte en vanlig sommar och det lär inte bli samma besökare och från samma ställen som vi estimerat med. Men ingen hade ju kunnat förutspå denna situation med covid så det är bara att göra det bästa av situationen, säger Henrik Hoffman till Sportfack.

Butiksytan kommer ligga på 243 kvadratmeter och innehålla det vanliga Naturkompaniet-sortimentet, men förstärkt med ett grundsortiment för klättring. Torp köpcentrum har nyligen byggts ut och fräschats upp av fastighetsägaren. Butiksmixen omfattar både lokala och internationella aktörer. 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Nikes nya strategi – vänder många sportbutiker ryggen

7 kommentarer

Philk Night: Så är det säkert oxå. Men strategiskt så är det ett faktum att ett fåtal av de som har tillgång till Nike nu får det framöver. Allt enligt den plan de redovisat. Så vad är en hållbar strategi för en...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206