Isbjörn öppnar webbshop i USA

Isbjörn öppnar webbshop i USA

Isbjörn of Sweden lanserar webbshop i USA och Kanada nu under juni månad. Chatboten Bernard kommer att vägleda kunderna till rätt storlekar och plagg.

Publicerad

Maria Frykman och Camilla Schmidt grundade företaget 2005, i Stockholm.

Det är första gången som nordamerikanska kunder har kunnat köpa Isbjörnsprodukter. Maria Frykman, grundare och vd för Isbjörn i Sverige, kommenterar:
– Eftersom vi får så många förfrågningar från föräldrar i Nordamerika, är det fantastiskt att nu kunna erbjuda våra produkter till kunder i USA och Kanada. Det är definitivt en av de viktigaste stunderna för vårt företag, särskilt i en tid då jag tror att mänskligheten kommer att förändras och att vara utomhus kommer att uppskattas mer än någonsin tidigare.
Den amerikanska webbshoppen kommer att använda sig av Isbjörns AI-chatbot "Bernard", som har lyckats minska företagets returer inom e-handeln med mer än 50 procent i Europa, sedan den infördes hösten 2019 (som Sportfack rapporterat om tidigare). Bernard kommer att vägleda de nordamerikanska kunderna genom de olika storlekarna och plaggen, vilket underlättar beslutsprocessen. Att inte kunna prova kläderna fysiskt vid onlineköp är ett stort kundproblem – och framförallt ett växande mljöproblem - eftersom många beställer flera olika storlekar av samma plagg och sedan returnerar plaggen med felaktiga storlekar.
– Isbjörn är motgiftet mot snabbt mode, vi är ett långsamt livsstilsvarumärke och företag. Vi har alltid val att satsa på de bästa tekniska men också mest hållbara materialen, till exempel Bionic Finish Eco, som inte släpper ut skadliga fluorkolväten i miljön, och PrimaLoft Insulation Eco, tillverkat av återanvänt material. Vi ser fram emot att bygga långsiktiga relationer med våra nya nordamerikanska kunder, säger Maria Frykman. 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Didriksons går vidare med sin butiksbombmatta

2 kommentarer

Sören: Känns lika Ofräscht som Janne Gidenbratt för han spred sin havre obegränsat till klädesmodellerna ifrån början av 90-talet tills han flydde till Portugal med fru och barn för att slippa...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842