Bikesters svenska jättelager öppnat

Anders Munk, Director Internationalization på Internetstores.

Bikesters svenska jättelager öppnat

Nu har cykelgiganten Bikester öppnat ett eget Nordenlager på 5 000 kvadratmeter. Det är enligt bolaget ett av de viktigaste stegen mot det uttalade målet; att bli den största cykelbutiken i Sverige.

Publicerad

Nu har cykelgiganten Bikester tagit ännu ett steg mot det uttalade målet som bolaget har; att bli den största cykelbutiken i Sverige. Som Sportfack skrivit om tidigare i våras när Bikesters första fysiska butik öppnade var en viktig kugge i den planen att etablera ett lager i Sverige. Nu har Bikesters nya jättelager öppnat, ceremoniellt genom att den första leveransen lämnat den nya logistikhubben, placerad i Väla utanför Helsignborg. Lagret mäter 5 000 kvadratmeter och är skapat tillsammans med PostNord TPL AB.

Det helt nya 5000 kvm stora lagret i Helsingborg drivs i nära samarbete med PostNord TPL och kommer att användas för de nordiska Bikester-kunderna.

– Bikester kommer att nyttja cirka 3 000 kvm på det nya lagret vid Väla i Helsingborg och kommer initialt att anställa cirka 10-15 personer. När det gäller cykeldelar kommer en av de största utmaningarna vara att hantera säsongsanpassningen produktions- och personalmässigt, säger Håkan Lindberg, COO, PostNord TPL.

Det nya lagret i Sverige är en viktig del av moderföretagets Internetstores multihubstrategi menar bolaget  där de kopplar samman sina lager i Sverige, Tyskland och Frankrike för att tillgodose sina kunder på de lokala marknaderna runt om i Europa. Internetstores är Europas ledande återförsäljare inom cykel och outdoor och vill nu utöka sitt marknadsledarskap med Bikester i Norden.

– Vår tydliga ambition med detta nya lager är att ge våra kunder en exceptionell leveransupplevelse som verkligen sätter ribban för hela branschen. Kunder ska kunna få sina cykelprylar så snabbt som nästa dag, levererade av deras favoritombud. Som grupp fokuserar vi starkt på att förstå våra kunders behov och arbetar outtröttligt för att möta deras feedback - vilket i sin tur kommer att bidra till vår höga, tvåsiffriga intäktsökning på vägen till att bli det självklara valet för cyklister i Norden, säger Anders Munk, Director Internationalization på Internetstores.

Samarbetet med PostNord TPL har gett Bikester möjligheten att bli mycket mer flexibel i sitt logistiska upplägg och i erbjudandet till sina kunder. Detta innebär att Bikester börjar erbjuda sina kunder helt nya leveransalternativ och startar ännu närmare samarbeten med Instabox, Budbee, Bring & Schenker i Sverige. Lanseringen av dessa frakttjänster har redan påbörjats i Sverige och kommer att fortsätta under juni i Danmark, Norge och Finland.

– Vi har valt PostNord TPLs lagerlösning för Bikester Norden eftersom vi redan har ett mycket framgångsrikt samarbete för vårt outdoor-varumärke Addnature. På så vis kommer vi att kunna erbjuda leverans redan nästa dag till många av de större nordiska städerna. Dessutom vill vi erbjuda våra kunder deras favoritleveransservice - vare sig det är servicepunkt, paketskåp, hemleverans eller till och med kvällsleverans. Att arbeta med PostNord TPL ger oss den möjligheten och tillsammans arbetar vi ständigt med att höja ribban för kundnöjdhet, säger Johan Zakrisson, Logistic and Operation Manager Nordics på Internetstores.

Bikester är en av världens största cykelaktörer på nätet och ingår i internetstores GmbH, en samling outdoor- och cykelbutiker i Europa och Skandinavien, som totalt driver cirka 40 digitala återförsäljare i 14 länder - däribland fahrrad.de, Brügelmann, Bikester, CAMPZ, Probikeshop och Addnature. Internetstores-teamet erbjuder kunderna ett omfattande utbud av produkter riktade till både fritidsmotionärer och proffs. Internetstores lagerför 1000 varumärken med 125 000 produkter, lagrade i sex internationella logistiknav. Internetstores har varit en del av SIGNA Sports United sedan 2016 och sysselsätter för närvarande cirka 800 anställda på sina platser i Stuttgart, Esslingen, Berlin, Lyon och Stockholm.

On
Off

0 kommentarer

 • Giro blir ny leverantör till skicrosslandslaget

  Giro blir ny leverantör till skicrosslandslaget

  I slutet av 2020 blev det klart att nya konfektionsvarumärket Huski Wear klär upp det svenska skicrosslandslaget. Och nu står det klart att varumärket Giro ser till att samma skicrosslandslag får goggles och hjälmar.

  Nyheter Nicolas Jändel, i dag, 15:55

 • Naturkompaniet snart i Norge

  Naturkompaniet snart i Norge

  Svenska Naturkompaniet planerar lansering i Norge och kommer under året att öppna både e-handel och butiker på den norska marknaden. VD Henrik Hoffman ser stora möjligheter med expansionen.

  Nyheter Nicolas Jändel, i dag, 11:30

 • Release idag: The North Face X Gucci

  Release idag: The North Face X Gucci

  Sedan i september förra året har det tisslats och tasslats. Idag släpps outdoorprodukterna där TNF och Gucci gjort gemensam sak. Och en sak är säker – det är långtifrån storrutigt, svartgråttgrönt eller prispressat.

  Nyheter Mattias Björklund, i dag, 09:39

 • Vi lottar ut 50 biljetter till Ispo Online 2021

  Vi lottar ut 50 biljetter till Ispo Online 2021

  För alla prenumeranter och nyhetsbrevsläsare: Vi lottar ut 50 biljetter till tyska Ispomässans Expodel 1-5 februari till våra mest trogna läsare. Först till kvarn gäller.

  Nyheter Redaktionen, i dag, 11:08

 • Rösta på dina favoriter!

  Rösta på dina favoriter!

  Tack alla engagerade läsare som gav oss inspel för att vaska fram finalisterna i Gear of the year, 2020. Här är de tre som valts ut i varje kategori, och som tävlar om vinnartiteln. Omröstningen rullar även som en popup på sajten och antalet röster växer varje dag. Här har du hela listan - vi vill gärna ha in din röst senast den 27 januari. Hjälp oss kora 2020 års vinnare!

  Nyheter Nicolas Jändel, i dag, 08:34

 • Är det nu det vänder för den fysiska handeln?

  Är det nu det vänder för den fysiska handeln?

  Snö och kyla, aningen längre dagar och ett vaccin som är på väg ut. Det kanske är nu det vänder? Svensk Handels senaste barometer visar en svag ökning av handlarnas framtidstro.

  Nyheter Nicolas Jändel, i dag, 10:36

 • Teslas elektrifierade fotbollsskor

  Teslas elektrifierade fotbollsskor

  Fotbolls-EM 2021 och en miljardindustri inom sportprodukter har precis fått en lika framtidsinriktad som tung deltagare. Sportfack har bilderna på fotbollsskorna från – Tesla.

  Nyheter Mattias Björklund, i går, 08:34

 • Branschträff I Vemdalen inställd!

  Branschträff I Vemdalen inställd!

  Pro Ski Intro-dagarna som skulle ha hållits i Vemdalen 25-28 januari ställs in. Arrangören Svenskt Sportforum hoppas nu istället på att genomföra Inköpsdagarna i Åre under vecka 12.

  Nyheter Nicolas Jändel, 2021-01-14 09:03

 • Nya pandemilagen ställer hårdare krav på sportbutikerna

  Nya pandemilagen ställer hårdare krav på sportbutikerna

  Den nya pandemilagen som nyligen klubbades igenom i riksdagen innebär en hel del nya regler för butikshandlarna. Länsstyrelserna ska hantera tillsynen och kan kräva ut nödvändig dokumentation, samt ge böter om reglerna inte följs.

  Nyheter Redaktionen, 2021-01-12 10:30

 • Garmin förvärvar bolag

  Garmin förvärvar bolag

  Garmin är ny majoritetsägare av GEOS Worldwide och dess dotterbolag. Förvärvet får anses som mycket strategiskt då Garmins populära nödtelefon Inreach är kopplat till GEOS GPS-spårning.

  Nyheter Mattias Björklund, 2021-01-12 08:58

 • Friskis & Svettis listar nio träningsspaningar

  Friskis & Svettis listar nio träningsspaningar

  2020 var ett speciellt träningsår. Friskis & Svettis, som satsade på uteträning och onlinepass, listar nio träningstrender de tror får genomslag under 2021.

  Nyheter Nicolas Jändel, 2021-01-11 13:27

 • Färre butikskunder – färre stölder

  Färre butikskunder – färre stölder

  Det minskade antalet kunder inom den fysiska butikshandeln under pandemin har gjort att stölderna har minskat kraftigt. Det visar Svensk Handels senaste Trygghetsbarometer.

  Nyheter Nicolas Jändel, 2021-01-07 10:57

 • 10 tydliga sporttrender 2020

  10 tydliga sporttrender 2020

  År 2020 var ett gastkramande år som till stor del präglades av coronavirusets framfart. Effekterna för handeln slog åt alla håll, både upp och ner. Samtidigt fick vissa sporter rekordmånga utövare. Vi listar 10 trender från året som gått, varav flera kommer göra avtryck även 2021.

  Nyheter Redaktionen, 2021-01-05 12:21

 • Svenska YMR hade medvind 2020

  Svenska YMR hade medvind 2020

  Varumärket YMR Track Club har ridit bra på löparboomen under coronaåret 2020. Försäljningen har fördubblats i jämförelse med 2019. Nu provar de sig fram även med fysiska återförsäljare.

  Nyheter Nicolas Jändel, 2020-12-30 15:36

 • Norska Aclimas omställning resulterade i ny skidmask

  Norska Aclimas omställning resulterade i ny skidmask

  Året började utmanande för norska Aclima, men slutade med en omsättningsökning på 20 procent. Nu har de använt sina nya kunskaper för att ta fram en balaklava, riktad till de alpina skidturisterna.

  Nyheter Nicolas Jändel, 2020-12-29 09:11

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Rösta på dina favoriter!

1 kommentar

Lena: jag har ingen kommentar.

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206