Han tar över J.Lindeberg

Hans-Christian Meyer är ny vd hos J.Lindeberg sedan den 9 juni.

Han tar över J.Lindeberg

En dansk med bakgrund från Ralph Lauren och senast Tiger of Sweden. Det står på J-Lindebergs nya vd:s CV som nyligen började sin tjänst på det skandinaviska modevarumärket.

Publicerad

J.Lindeberg har rekryterat Hans-Christian Meyer till rollen som vd med start 9 juni 2020. Det berättar bolaget i ett pressmeddelande.

Meyer har lång erfarenhet från modebranschen och var tidigare CEO för Tiger of Sweden, som han lämnade 2019. Dessförinnan har han haft flera nyckelroller på Ralph Lauren, bland annat som President Direct to Consumer – Online, Retail & Consession, EMEA och var även delaktig i den globala ledningsgruppen. Meyer kommer i sin nya roll ansvara för J.Lindebergs tillväxt, både som varumärke och finansiellt, samt stärka den globala positionen inom mode, golf och skidkläder.

– Det är verkligen ett ikoniskt varumärke - som revolutionerade golf och förde in mode i sportvärlden och vice versa. Förenandet av sport och mode är mer relevant än någonsin och jag är exalterad att få jobba med teamet på J.Lindeberg i dessa tider. Jag är övertygad om att vi har en fantastisk möjlighet att utveckla varumärket och företaget som grundas i ett starkt DNA, säger Meyer.

Meyer efterträder Jonas Andersson, som var vd för J.Lindeberg sedan november 2018.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

BA Sportprodukter blir agent för Falke

1 kommentar

Gunnar B: Snyggt! Falke gör fantastiska produkter och borde ha grym potential på svenska marknaden.

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842