Tretorn öppnar egen butik i Väla köpcentrum

Tretorn öppnar egen butik i Väla köpcentrum

Svenska Tretorn satsar på att öppna en egenbrandad butik mitt i coronatider, i Väla Köpcentrum, Helsingborg. Den egna butiken ingår i målet om miljardomsättning.

Publicerad

Tretorns vd Magnus Månsson.

Avtalet med fastighetsägaren är på plats och butiken planeras att slå upp dörrarna redan under sommaren.
– Vi har sett en relativt stark tillväxt under hela 2020 trots omständigheterna, mycket beroende på en ökad efterfrågan inom produkter för trädgård och friluftsliv, samt padel. Detta är en del i vår övergripande strategi framåt att fokusera mer på egen retail samt e-handel för att få direktkontakt med våra konsumenter, säger Magnus Månsson, VD på Tretorn.
Den nya butiken kommer enligt uppgift ligga på ett av Välas A-lägen och kommer även att fungera som ett showroom för att visa upp Tretorn som varumärke och dess produkter. Tretorn ser det även som ett sätt att lära känna målgruppen.
– Vi har saknat ett riktigt brand home där vi kan visa upp vilka vi är, vad vi står för och vilken resa vi har gjort de senaste åren, inte minst genom hållbarhetskonceptet Eco essentials och samarbetet med Sea Life Trust och Nigel Cabourn, dessutom ser vi en bra affärsmöjlighet med den nya butiken på Väla som är en av Sveriges starkaste handelsplatser, fortsätter Magnus Månsson.

Väla köpcentrum i Helsingborg, foto: Skanska.

Öppningen av butiken är även en av pusselbitarna i det övergripande målet för Tretorn att ta sig till en miljard i omsättning (world wide) genom att utveckla wholesale, men också med mer direkt försäljning mot konsument.
– Tretorn som varumärke kompletterar utbudet på Väla med sitt unika arv och historia kring Helsingborg som stad. Men det är också ett företag som blickar framåt och som har ett hållbarhetstänk som genomsyrar hela produktionen. Jag tror de flesta av våra besökare har en stark relation till Tretorn, det känns klassiskt men ändå nytt, spännande och på frammarsch, säger Niklas Blonér, Centrumchef på Väla.

Sportfack kan även berätta att Tretorn har bytt marknadschef. Fredrik Ekström har lämnat över stafettpinnen till efterträdaren Filip Weibull-Göransson.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Så ser nya Void och Colourwear ut

3 kommentarer

Ove: Straight to outlet-ladorna.

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206