Intersport stänger sju butiker

Intersport i Kungens kurva är en av sju butiker som tvingas stänga.

Intersport stänger sju butiker

Intersport får inte ihop siffrorna på sista raden. Det tvingar nu bolaget som driver bland annat de flesta Stockholmsbutikerna till extrema åtgärder. Fem butiker i huvudstaden stänger liksom två på landsorten.

Publicerad

Igår fick Intersport godkänt på sin rekonstruktionsplan i tingsrätten. Fordringsägarna hade inget att invända. Däremot räddar det beskedet inte sju stycken butiker som nu tvingas stänga. Det förklarar Intersports vd Marcus Wibergh för Market. Butikerna som får stänga har det gemensamt att hyresnivåerna är för höga när kunderna nu uteblivit under en längre tid.

Stangningar drabbar Stockholmsbutikerna i Märsta, Sickla, Vällingby, Kungens Kurva och en av butikerna på Drottninggatan (inte flaggskeppsbutiken på Sergels torg). Dessutom stängs Intersportbutiken i Kristianstad city samt butiken i Ingelsta i Norrköping.

– Vi kommer inte överens om rimliga nivåer med fastighetsägarna. Vi får se om vi kan komma tillbaka längre fram. Det här är bara början, men de första lägena där vi känner att vi inte når fram, säger Marcus Wibergh.

Intersport har nu 75 butiker och tre månader på sig att lösa rekonstruktionen. Risken att berörd personal varslas om uppsägning på grund av arbetsbrist är stor säger vd:n.

– Det är en utmaning att placera om personal i nuläget. Och det går inte att rädda alla jobb, vilket är det tråkigaste, säger Marcus Wibergh.

On
Off

24 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Lager 157 knaprar på outdoorkakan

17 kommentarer

Blinto ATL Vecka 8: Vore givetvis intressant med en granskning av både det ena och det andra inom branschen. Men faktum är att Sportfack består av 1 person, resten är mer eller mindre löst anknutna journalister, låt...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842