Stadium stänger tre butiker i Stockholm city

I höst stänger Stadium sin klassiska Sergelbutik.

Stadium stänger tre butiker i Stockholm city

Stadium stänger tre butiker i Stockholm city varav en är kedjans allra första butik som öppnade 1987. Enligt Stadiums vd Karl Eklöf är nedläggningarna planerade sedan länge.

Publicerad

Som Sportfack tidigare berättat så går Stadium liksom flera andra sportkedjor tungt just nu. För en knapp månad sa man upp 600 personer pga minskad försäljning i Coronaepidemins skugga. Lokaltidningen Mitti rapporterar nu att Stadium väljer att stänga tre butiker i Stockholm city.

Sneaker-butiken på Sergelgatan har stängt, en Stadiumbutik i närheten av Gallerian stänger i juni och och i höst stängs den stora flervåningsbutiken på Sergelgatan. Den sistnämnda butiken får ses som en klassisk svensk sportbutiksmark då det är Stadiums allra första och öppnade 1987.

Butiken byggdes om och hade nyöppning 2008 och hade då kring 20 000 besökare per dag och sågs då och även ett par år efteråt som kedjans flaggskeppsbutik med sina 3000 kvadratmeter. 

Dock ska tilläggas att det finns en anledning till att detta sker. Sportfack får tag i vd Karl Eklöf som förklarar att man planerat stängningen sedan länge.

– Vi har suttit på olika rivingskontrakt med samtliga dessa butiker sedan flera år. För två år sedan fick vi reda på att värden Vasakronan vill göra en totalrenovering i kvarteren runt Sergelgatan. Vi har hela tiden haft en dialog med Vasakronan om hur vi skulle kunna byta lokaler. För vi vill vara kvar i city. Vi är på Kungsgatan och Drottninggatan och vill dessutom inte släppa vårt läge för den första butiken som öppnade 1987, säger Karl och fortsätter.

– Vi får se hur det fortsätter, vi har fått några förslag från Vasakronan men de har inte riktigt passat. Men på något sätt kommer vi öppna igen i city, det är det vi vill. Förutom cityläget så är Sergeelbutiken speciell för mig eftersom det var min far och farboro som öppnade den. Jag har aldrig velat stänga den, avslutar Karl Eklöf.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Lager 157 knaprar på outdoorkakan

16 kommentarer

Sportfan: @spisen, om nu S.Palm är så duktig som du antyder, är de väl inga problem att de görs en undersökning som bekräftar de du skriver, och då slipper vi alla spekulationer. De du upplever som apati, de...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842