Fyra snabba till Marcus Wibergh

Fyra snabba till Marcus Wibergh

Intersport, som blev sportbranschens första stora coronaoffer, ligger just nu i rekonstruktion. Sportfack nådde vd Marcus Wibergh för att få en uppdatering om läget.

Publicerad

VD Marcus Wibergh.

Sportkedjan har i dagsläget skulder på nästan 800 miljoner kronor. Under coronapandemin har försäljningen minskat med 35 procent, men enligt Intersports egna uppgifter betydligt mer i enskilda storstadsbutiker. Mycket av fokuset under rekonstruktionsprocessen är att utveckla onlinehandeln ännu mer, som tog rejäl fart under den pågående corona-epidemin. Sportfack nådde vd Marcus Wibergh för att ställa några aktuella uppföljningsfrågor.

Hur fungerar det för personalen, omfattas de av statlig lönegaranti under hela rekonstruktionsprocessen?
- Ja, den statliga lönegarantin gäller under hela rekonstruktionsprocessen.

Letar man parallellt med rekonstruktionen ny köpare av Intersport AB, I-sport AB samt Löplabbetgruppen AB?
- Nej.

Kan eventuella externa investerare lägga bud på en del av verksamheten och inte alla bolagen?
- Det finns alltid möjlighet för investerare att lägga bud, det är även möjligt för eventuella intressenter att lägga bud under själva rekonstruktionsprocessen.

Hur många fordringsägare är det som inte har fått betalt – och vilka är det; leverantörer, fastighetsvärd, Skatteverket, eller andra?
- De du nämner är majoriteten av fordringsägare, men antalet kan jag inte uppge.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Sommarläsning: Djuplodande intervju med Marcus Wibergh

50 kommentarer

Nisse: Efter ca 30 år, lämnade jag sportbranschen (tack och lov) för några år sedan. Redan för 7-8 år sedan började man ana åt vilket håll vi var på väg. Det kommer in nya människor, det kommer in...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842