Outdoor Research och Adidas har börjat tillverka ansiktsmasker för vårdpersonal

Foto: Pexels

Outdoor Research och Adidas har börjat tillverka ansiktsmasker för vårdpersonal

Att det finns en stort industriellt kunnande inom sport- och outdoorbranschen råder inget tvivel om. De båda aktörerna Adidas och Outdoor Reserarch har nu på varsitt håll börjat tillverka ansiktsmasker till sjukvården i stora volymer.

Publicerad

De tre sorters masker som är aktuella och efterfrågade.

Till följd av det akuta behovet av skyddsutrustning från sjukvården så har Outdoor Research, som återfinns i Scotts varumärkesportfölj, börjat producera ansiktsmasker i sin fabrik i Seattle. Den senaste månaden har de investerat i specialanpassade maskiner för tillverkningen och utbildat sin personal för att kunna producera uppemot 200 000 masker per dag. Det är tre olika typer av de mest efterfrågade maskerna inom sjukvården just nu och dessa kommer att skickas till sjukvårdspersonal runt om i världen.
Anpassningen av maskinparken har gjort att Outdoor Research nu kan klassas som en FDA-godkänd klass II-tillverkare av medicinsk mask. Under den senaste månaden har företaget investerat i specialutrustning och extrautbildning för de anställda.
– Hela företaget är engagerat i att se till att läkare, sjuksköterskor, vårdpersonal har den personliga skyddsutrustning som de behöver för att effektivt ta hand om sina patienter. Vi samarbetar med statliga och lokala tjänstemän för att bättre skydda våra anställda i denna miljö när vi ökar produktionen de följande dagarna och veckorna, säger vd Dan Nordstrom.

Carbons teknik används annars för Adidas skomodeller.

Även Adidas vill bidra till att minska smittspridningen, de stöder sin samarbetspartner Carbon, som annars producerar deras 4D-skomodeller, och vill donera ansiktsskydd till amerikanska sjukvårdsorganisationer.
Carbon producerar för närvarande mer än 18 000 ansiktsskydd i veckan, efter att ha ställt om all tillverkning vid anläggningarna i Kalifornien förra månaden för att fokusera på att utveckla medicinska förnödenheter till vårdpersonal.
Carbon har dessutom delat med sig av utskriftsfiler till hela sitt globala nätverk så att alla som har tillgång till en Carbon-skrivare och material kan skapa ansiktsmasker lokalt. Företagets egenutvecklade Digital Light Synthesis-teknik använder en hisnande mix av digital ljusprojektion, syreoptik och programmerbara flytande hartser för att skriva ut högpresterande, hållbara polymerprodukter. I det här fallet kommer deras kunnande till stor användning i kristiderna vi lever i. 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Ny Nike-butik till köpcentrum

3 kommentarer

Svenskt Åsiktsforum: D2C var ju ordet på modet.

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206