Stadium PFAS-fritt 2023

Stadium blir PFAS-fritt 2023.

Stadium PFAS-fritt 2023

Allt fler tillverkare och butiker inom sportbranschen slutar arbeta med produkter som innehåller PFAS-kemikalier. Nu sätter även Stadium ett slutår för fluorkarboner inom sin organisation.

Publicerad

Stadium meddelar att man ställer sig bakom svenska Chemsecs upprop kring PFAS-kemikaler som uppmanar lagstiftare till en striktare reglering av perfluorerande och polyfluorerande ämnen. Chemsec driver utvecklingen mot miljövänliga kemikalier och samlar företag och organisationer för att påskynda lagstiftning kring farliga ämnen.

– Stadium har tydliggjort sitt ställningstagande kring ett mer hållbart sortiment för alla externa leverantörer och inkluderat hållbarhet i alla strategiska möten med mål om ett PFAS-fritt sortiment senast 2023, säger Catrine Marchall, Sustainability Manager Stadium.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Stort antal medarbetare har tvingats lämna Lundhags

3 kommentarer

Mattias, red: Nej. Ja absolut om det går, dvs om Lundhags/Brav svarar nästa gång vi hör av oss.

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842