Intersport permitterar – och säger upp 17 medarbetare

Intersport permitterar – och säger upp 17 medarbetare

Situationen ute i handeln är tuff just nu. Trots ökad e-handel väljer Intersport att permittera personal, och tar samtidigt bort 17 tjänster.

Publicerad

VD Marcus Wibergh.

Det ryktas om en 50-60 procentig minskning för sporthandlarna i framförallt Stockholm. Varuhusen står helt förklarligt tomma långa stunder. Det drabbar kedjorna hårt. Intersport väljer nu att permittera folk med statligt stöd inom områdena service, lager och butik. Men man väljer också att säga upp 17 medarbetare på servicekontoret.
- Covid-19:s framfart har slagit hårt mot den fysiska handeln och det får för många förödande konsekvenser. Den här utvecklingen sett till försäljning och de åtgärder vi vidtagit i form av permittering och varsel är verkligen tungt, säger vd Marcus Wibergh.
Interport har, precis som många andra, tappat rejält i försäljning i sitt fysiska butiksnät den senaste tiden. Den ökade onlineförsäljningen väger inte upp tappet.
 – Vi vet inte när vi ser ett avslut på det här, det vi vet är att vi gör allt vi kan för att komma ut starkare när det väl är över, säger Marcus Wibergh, i ett pressmeddelande.
- Det är verkligen jättetråkigt, men när vi ser tillbaka på situationen vill vi kunna stå rakryggade och säga att vi gjorde vad som krävdes. Det är vår ambition för att skapa förutsättningarna för att framåt fortsatt leverera en köpupplevelse i världsklass som den ledande omnikanalen i sportbranschen, fortsätter han. 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Sommarläsning: Djuplodande intervju med Marcus Wibergh

54 kommentarer

LARSA: @Peter jag delar din ståndpunkt till 100% men hur ska du kunna värja dig från att bli förminskad och avhumaniserad enligt Flashbacks signum för kommentarer? Behöver @Sportfack en/flera moderator för...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842